1. Avaleht
  2. Raadio
  3. Raadio Elmar sünnipäevapidu vallutab raadioeetri ja jõuab ka teleekraanidele
Raadio Elmar sünnipäevapidu vallutab raadioeetri ja jõuab ka teleekraanidele

Raadio Elmar sünnipäevapidu vallutab raadioeetri ja jõuab ka teleekraanidele

Eesti raadiokuulajate üks suuremaid lemmikuid raadio Elmar tähistab 1. detsembril 25. sünnipäeva erisaadetega.

Jaama peatoimetaja Andres Panksepp sõnas, et sel korral jõuab peomeeleolu nii raadioeetrisse kui teleekraanidele. ”1. detsember on Elmari jaoks väga eriline ja tahame seda tunnet ka kuulajaga jagada,” ütles ta. ”Juba hommikuprogramm saab olema teistsugune, sest külla tuleb Pille Pürg, kes kehastub otse-eetris mitmeks kuulsaks tegelaseks.”

Lõunatundidel võtab jaam fookusesse viimase viie aasta tegemised, kell 12-14 jõuavad kuulajateni silmapaistvad faktid vahemikust 2017-2022. ”See on omalaadne mälukontroll, kes mäletab rohkem, kas saatejuhid või kuulajad,” ütles Panksepp.

Loomulikult on sünnipäeval eetris ka soovisaade, milles kõik huvilised kaasa lüüa saavad. Lisaks tuleb Elmari sünnipäevaks taas kokku ansambel Trobikond. Sellesse kuuluvad raadiotegijad ise, kes traditsiooniliselt üks kord aastas üheskoos stuudiosse lähevad ja uue loo sisse laulavad. Värske laul ”Topeltrõõm” koos muusikavideoga saabki avalikuks just 1. detsembril. Õhtu lõpetab saade, milleta Elmarit enam ettegi ei kujuta – ”Elmari tantsuõhtu”.

Foto: Freepik

Et raadiol Elmar on väga oluline roll Eesti muusikas, kutsub jaam tänavu kokku tuntud muusikategijad, et neile tänu avaldada. ”Selline Eesti muusikute ühine pidulik koosviibimine saab olema üks suur ”aitäh” Elmari poolt kõigi nende 25 aasta eest,” kirjeldas Panksepp. ”Jagame välja ka mõned uhked auhinnad nendele, kes meie eetripilti kõige rohkem mõjutanud on.”

Selline Eesti muusikute ühine pidulik koosviibimine saab olema üks suur ”aitäh” Elmari poolt kõigi nende 25 aasta eest.

”Raadio Elmar 25” pidulik auhinnatseremoonia jõuab 16. detsembril kell 20 Kanal 2 vaatajateni. Esinevad Anne Veski, Ivo Linna, Smilers, Grete Paia, Púr Múdd ja mitmed teised. Õhtut juhivad Elmari eetrihääl Henri Laumets ning lauljatar Gerli Parmas, kes on samuti Elmari saatejuhina ametis olnud.

Raadio Elmar alustab 1. detsembrist koostööd ka Eesti Kanaliga, kus jõuavad eetrisse kodumaised muusikavideod. Eesti Kanal näitab viimaste aastakümnete telesaadete ja filmide kullafondi, nüüd lisanduvad ka muusikapalad kaheksakümnendatest kuni tänapäevani välja.

”Eesti muusikutel ei ole just palju kohti, kus oma muusikavideosid näidata,” tõdes Andres Panksepp. ”Seepärast lõimegi saate ”Elmar TV”, mis jõuab eetrisse öötundidel Eesti Kanalis.”

  • Aastal 1997. esmakordselt eetrisse läinud Elmar tõusis juba kaheksa kuuga vabariigi kõige kuulatumaks raadiojaamaks ja on tippu jäänud tänaseni. Viimase Kantar Emor raadiojaamade kuulatavuse uuringu järgi kuulab Elmarit iga päev 81 tuhat inimest, mis teeb jaamast kuulatuima kommertsraadio.
Head Uudised GoodNews