1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Räpinas jagati hõbedased tänumärgid
Räpinas jagati hõbedased tänumärgid

Räpinas jagati hõbedased tänumärgid

Noorte tegijatena pälvisid hõbemärgi Räpina Ühisgümnaasiumi abituriendid Sirli Aia ning Maarja-Liisa Rämson
Foto: Andrus Karpson

Reedel, 1. veebruaril toimus Räpina Aianduskooli saalis Räpina valla tunnustamisüritus „Märka ja tunnusta 2012”, kus meenutati möödunud aasta eredamaid sündmusi, tublimaid saavutusi, mehisemaid tegusid.

„Tänavune „Märka ja tunnusta“ nominentide nimistu ei kujunenud küll väga pikaks, aga märkimist väärib, et nii mõnigi nominent oli esitatud mitme inimese poolt samaaegselt,“ ütles Räpina valla haridus- ja kultuurispetsialist Eva Saar. Igas valdkonnas omistati hõbedased tänumärgid kahele enim hääli saanud nominendile.

Nii pälvisid Räpina valla hõbedased tänumärgid haridusvaldkonnas Räpina Aianduskooli majandusjuhataja Jano Narvik ja Räpina lasteaia Vikerkaar vanemõpetaja Milvi Kivisaar. Kultuurivaldkonnas omistati hõbemärgid rahvatantsurühma Helgerid eestvedajatele Tiina Kallastele ja Kati Tootsmanile ning kirjanik Aapo Ilvesele.

Spordivaldkonnas läks tunnustus tänavu tantsuklubi Stiil Räpina osakonna võistlustantsijatele Keir Rämsonile ja Gerli Konsapile ning Räpina valla terviseedenduse ürituste eestvedajale Aime Klaasile. Ettevõtlusvaldkonnas pälvisid hõbedase tänumärgi autoremondi teenust pakkuv OÜ Masinamees ning palkmajade valmistaja OÜ Saulerman.

Valla elu edendajana võtsid tunnustuse vastu Räpina vallavalitsuse haldusspetsialist Allan Kirotar ja MTÜ Leevakk eestvedaja Endrik Järv. Noorte tegijatena pälvisid hõbemärgi Räpina Ühisgümnaasiumi abituriendid Sirli Aia ning Maarja-Liisa Rämson.

Räpina valla Aasta kollektiiv ja Aasta tegu selgitati tänuõhtul kohapeal saalitäie rahva kaasabil sedelhääletuse teel. Nendeks valiti vastavalt – vabaõhulavastuse „Kuurort Ruusa“ loominguline kollektiiv ja Räpina Aianduskooli renoveeritud õppehoone. Tunnustuskirjad andis laureaatidele üle Räpina valla aukodanik Ülo Zirnask.

Räpina valla aukirja pälvisid kaks tublit noormeest, Sten Ea ja Imre Meinberg, kes 2012. aasta kevadise jäämineku ajal vapralt tegutsedes päästsid paisjärve jääpankade vahele vette sattunud koera.

Valla terviseedenduse komisjoni poolt tunnustati aktiivsemaid Räpina valla terviseedenduse üritustel kaasalööjaid: Kai Kalberg-Kukk, Eda Õunsaar, Anne Ulm, Anu Tuvik, Ülle Suss. Aktiivseim tervist edendav kollektiiv oli 2012. aastal Räpina Ühisgümnaasium.

Nominente hindas 20-liikmelise hindamismeeskond, kes oli kokku pandud põhimõttel, et oleks esindatud valla erinevate külade ja ettevõtete esindajad.

Head Uudised GoodNews