1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Roald Johannson seikleb koos polaarjoone moosekantidega Islandil
Roald Johannson seikleb koos polaarjoone moosekantidega Islandil

Roald Johannson seikleb koos polaarjoone moosekantidega Islandil

Kanal 2 saade “Roaldi retked” viib televaatajad sel laupäeval lummavale Islandile. Kauge ja looduskaunis saareriik on viimase paarikümne aastaga saanud teiseks kodumaaks sadadele Eesti muusikutele ja pillimeestele.

“Roaldi Retked.” Foto: Duo Media

Kuuldavasti ulatus Eesti muusikaõpetajate osakaal vulkaanilisel saarel oma hiilgeaegadel suisa veerandini Islandi pedagoogidest. Johannson saab kokku Rahvusooper Estonia solisti Tiiu, tema abikaasa ja virtuoosse klaverikunstniku Risto ning ansamblite Mr Lawrence ja Folkmill endise viiuldaja Valmariga. Needsamad kolm andekat Eesti muusikut on juba aastaid elanud ja töötanud Islandil. Paraku kodumaal polnud nende teened enam hinnas.

“Siin olles tunneme, et amet on väärtustatud ja peetakse lugu inimestest. Võib öelda, et meie jaoks ongi see nagu töömaa, kus on leidnud Risto oma kutsumuse, kus saab end mitmes vallas näidata ja nii me püüamegi seda teha,” räägib Tiiu.

Nii uuribki Roald Johansson, mis paelub Eesti õpetajaid ja muusikuid kauges saareriigis sedavõrd, et neid on Islandile tööle ja elama kolinud suisa sadades.

  • “Roaldi retked: Polaarjoone moosekandid” on Kanal 2s laupäeval kell 20.30.

Head Uudised GoodNews