1. Avaleht
  2. Melu
  3. Rotermanni kvartalis tervitatakse draakoniaasta saabumist suurejoonelise showga
Rotermanni kvartalis tervitatakse draakoniaasta saabumist suurejoonelise showga

Rotermanni kvartalis tervitatakse draakoniaasta saabumist suurejoonelise showga

Laupäeval, 10. veebruaril kell 17 tervitatakse Rotermanni kvartali peaväljakul Hiina kalendri järgi saabuvat draakoniaastat suurejoonelise showga, kus esinevad nii kohalikud kui ka uusaasta pidustuseks Eestisse saabuvad Pekingi artistid. Üritus on tasuta.

Hiinast saabuvad Eestisse mitmed kõrgetasemelised trupid, näiteks traditsioonilised lõvitantsitajad on esinenud Pekingi olümpiamängide lõputseremoonial, tütarlaste folkloorigrupp on võitnud mitmeid kohalikke ja rahvusvahelisi auhindu. Uue põlvkonna folkansambel Nomadic on esinenud Hiina mitmetel festivalidel. Grupi Tourch liikmed on lõpetanud Pekingi Tantsuakadeemia ning võitnud auhindu paljudel Hiina tantsufestivalidel.

Hiina uue aasta tähistamiseks valmistavad Eesti kunstnikud Kristjan Klemets, Kertu Laanela ja Eva Reiska draakoni skulptuuri, mis jääb Rotermanni peaväljakule kõikidele huvilistele vaatamiseks ka pärast sündmust.

Showprogrammi avavad draakonitantsijad nii Eestist kui Pekingist. Külalisi tervitavad Hiina suursaadik Guo Xiaomei ja Rotermanni kvartali rajaja Urmas Sõõrumaa. Õhtu jätkub Pekingi rahvamuusika ansambli, tantsijate, muusikute ja kordumatu kõlaga kultuuripärandiks nimetatud instrumentide ja vokalistidega.

Kell 16.00-19.30 tutvustavad Pekingi käsitöölised rahvuslikke kultuuripärandeid ja nende valmistamist: lohesid – Hiina rahva tarkuse sümboleid, mida kunagi kasutati sõnumite edastamiseks, laternaid – taasühinemiste ja pidustuste sümboleid, mis on loodud spetsiaalselt draakoniaasta tervitamiseks.

10. veebruaril 2024 algab Hiina kalendri järgi draakoni aasta, mis kestab 28. jaanuarini 2025.

Ainulaadse arhitektuuriga Rotermanni kvartal on jalakäijatele orienteeritud autovaba keskkond, kus igal hetkel on tähendus. Olgu selleks siis maitsemeelte paitamine mõnes kohvikus, restoranis, moe-ja elustiilikaupluses või inspireerumine kordumatult julgest Rotermanni arhitektuurist.

Head Uudised GoodNews