1. Avaleht
  2. Muusika
  3. SAADE “PUUDUTA MIND” I Muusik Alen Veziko: teatud hetkel tuleb lood ära kirjutada, et endal kergem hakkaks!
SAADE “PUUDUTA MIND” I Muusik Alen Veziko: teatud hetkel tuleb lood ära kirjutada, et endal kergem hakkaks!

SAADE “PUUDUTA MIND” I Muusik Alen Veziko: teatud hetkel tuleb lood ära kirjutada, et endal kergem hakkaks!

Alen Vezikol toimub 17. juulist kuni 11. augustini suvekontserdituur “Kõik muu ei loe,” kus kolmanda uue loona esitleb ta ka Marek Sadama tekstile kirjutatud laulu “Ärata mind ülesse, kui maailm läbi saab.” Muusikud külastasid üheskoos hiljuti Õhtulehe saadet “Puuduta mind”, kus tuli jutuks, kuidas laulud nendeni tulevad ja kas mehed peavad ennast ka mingitmoodi ravitsejateks.

Foto: GoodNews

Anu Saagim rääkis saates, et tema ise hakkas kontserdil mingil hetkel kaasa mõtlema – see oli nagu mantra, kuhu sisse ta läks. “Sa nagu kaod ära mingite tekstidega ja täpselt see tunne tulebki, igaüks tunneb ennast puudutatuna, sest igaühel on tegelikult suhtes analoogsed probleemid  – õnne hetked, olukorrad elus. Sa võid hästi lihtsalt samastuda nende asjadega, need on lohutavad, aga samas ka rõõmu tekitavad, hästi mitmekesised. Minu jaoks tundus rohkem nagu oleks mingisugusel koosviibimisel olnud, kus kõik hakkab järsku lainetama. Ma sain järsku aru, miks inimesed käivad kirikutes, kuulavad neid jutlusi, koor laulab, nad saavad lohutust – rohkem otsitakse võibolla isegi lohutust kui rõõmuhetkede tähistamist. See on ka kurb,” sõnas Saagim.

Marek Sadam, Anu Saagim ja Alen Veziko. Foto: GoodNews

Marek Sadam leidis, et inimene võiks kontserdilt ära minna nii, et ta on seesmiselt natukene läbi raputatud ja tunneks, et tema aega pole raisatud. “Kui sa ühtlast nuttu ja hala ainult pakud inimestele, siis see on liiga koormav. Vahepeal peab olema ka mingeid teisi nurki, kuidas elule vaadata. Mina veel enda puhul ütlen, et kui me kahekesi kontserti anname, siis on minul väga vedanud muusikutega, sest ma pean viimasel ajal ennast ennekõike luuletajaks. Kui on sadamasild, siis need on minu tekstid, millest muusikud ehitavad silla publikuni, muidu võiks olla lihtsalt üks luuletaja laval ja lugeda enda luuletusi,” leidis Sadam.

Inimene võiks kontserdilt ära minna nii, et ta on seesmiselt natukene läbi raputatud ja tunneks, et tema aega pole raisatud.

Alen Veziko ja Marek Sadam. Foto: GoodNews

Seepeale uuris Saagim, kas muusikud peavad ennast ka mingitmoodi ravitsejateks. Alen tõdes, et tema ise saab küll tervemaks. “Olen mõelnud mõnikord sellele, kuidas need lood minuni jõuavad. Marek ütles ka, et ta on vahendaja. Kohati vähe naljaga ja ka kohati tõsiselt, et jumal saadab. Midagi on teatud lugude loomisel, sest see tuleb kuskilt ja ma ei tea kust, see pole minu asi ka küsida võibolla. Olen ka seda märganud, et teatud hetkel tuleb lood ära kirjutada, et endal kergem hakkaks, võibolla tekstidega on sama, sa elad selle läbi.”

Teatud hetkel tuleb lood ära kirjutada, et endal kergem hakkaks.

Alen Veziko korraldab suvel suvekontsertringreisi „Kõik muu ei loe“. Selle suve esimesed kolm kontserti toimuvad Kaisma suurjärve puhkealal, teine toimub Jäneda mõisa teatrisaalis ja kolmas Võru Kandle aias.

Head Uudised GoodNews