1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Soome džässi suurim ekspordiartikkel Timo Lassy esineb Eestis
Soome džässi suurim ekspordiartikkel Timo Lassy esineb Eestis

Soome džässi suurim ekspordiartikkel Timo Lassy esineb Eestis

Neljapäeval, 30. mail lõpetab klubi Philly Joe’s hooaja Soome saksofonist Timo Lassy bändiga.

Klubi viies hooaeg on möödunud tegusalt: üheksa kuu jooksul toimus 149 kontserti 505 muusikuga 20 riigist. Timo Lassy on klubis ja ka mujal Eestis varemgi korduvalt täissaalidele esinenud. Sestap on asjakohane kutsuda just tema koos ansambliga lõpetama Philly Joe’si suurejoonelist hooaega.

Saksofonist ja helilooja Lassy pole võõras ühelegi Soome džässi austajale. Lassy alustas soolokarjääriga juba õpingute ajal Sibeliuse akadeemias ja Amsterdami konservatooriumis. Muu hulgas oli ta asutajaliikmeks ansamblis The Five Corners Quintet, mis võlus oma muusikaga suurel hulgal publikut üle maailma.

Viimase kümnendi on Lassy põhiliselt keskendunud soolokarjäärile, esinedes ja tuuritades koosseisuga Timo Lassy Band. Lassy on välja andnud kuus sooloplaati. 2009. aasta albumil “Round Two” teeb kaasa ka silmapaistev Ameerika noorema generatsiooni r’n’b-vokalist José James. Uusim stuudioalbum “Moves” pälvis 2018. aastal aasta džässalbumi tiitli Emma-galal Soomes.

Sel korral võtab Timo Eestisse kaasa põhjanaabrite džässi koorekihi: Teppo Mäkynen trummidel, Antti Lötjonen kontrabassil, Georgios Kontrafouris klaveril ja Abdissa Assefa löökriistadel.

Head Uudised GoodNews