1. Avaleht
  2. Inimene
  3. INTERVJUU I Vaba Rahva Laulu staažikas noorsolist Oliver Leppik: minu meelest on nii oluline, et Eestis on väga turvaline ja rahulik elada!
INTERVJUU I Vaba Rahva Laulu staažikas noorsolist Oliver Leppik: minu meelest on nii oluline, et Eestis on väga turvaline ja rahulik elada!

INTERVJUU I Vaba Rahva Laulu staažikas noorsolist Oliver Leppik: minu meelest on nii oluline, et Eestis on väga turvaline ja rahulik elada!

Eesti taasiseseisvumise aastapäeva laulupeol Vaba Rahva Laul, mis peetakse sel aastal 17. augustil Pärnus, esindab noorte solistide põlvkonda Oliver Leppik. Tema üheks võidutiitliks on Parim saarlane.

Oled 14-aastane, kuid sellegipoolest Vaba Rahva Laulu kõige staažikam esineja. Millised on olnud kõige meeldejäävamad hetked alates esimesest korrast kaheksa aasta eest?

Need inimesed, kellega olen saanud koos laval olla ja see rahvas, kes on meid vaadanud ja kuulanud ja kaasa laulnud.

Eelmisel aastal oli see pidu Paide Vallimäel, kus esitasid koos Renate Salustega laulu „See Maa“. Milline tunne valdab sind, olles laval suure rahvahulga ees ja lauldes nii olulisi laule?

Mind valdab uhke tunne, see on suur ja võimas kogemus, kui kõik koos laulavad. Hea on laulda koos rahvaga ja näha sellist publikut. Võimas!

Milline isamaaline laul meeldib sulle kõige rohkem ja miks?

Eesti hümn, kuna see on väga ilusa kõlaga ja sõnumiga! Igal aastal on olnud peo repertuaaris erinevad, enamasti ikka isamaalised laulud. Neid on hea laulda, see kõnetab rahvast.

Eesti Meestelaulu Seltsi võistulaulmise finaalkontserdil mai alguses tulid oma vanuserühmas esikohale. Millistel konkurssidel oled veel osalenud ja kuidas on läinud?

Konkursil Võluhääl Orissaares saavutasin oma vanuses 3. koha eelmise aasta novembris. Solistical, noorte solistide konkursil Kuressaare Gümnaasiumis selle aasta jaanuaris sain Parima saarlase auhinna. ETV laulusaate „Tähtede lava“ tänavusel hooajal sain ka kaasa lüüa, see oli suurepärane võimalus, mis mulle anti, kuna võitsin mullu kevadel oma vanuses Kevadümina konkursi Saaremaal. Esinemisi on olnud palju, mis kõik õpetavad ja annavad kogemusi juurde.

Kui oluline on sinu meelest laulda just eesti keeles?

Väga oluline, kuna meie keel on väga ilus ja kui me seda ei kasuta, ei jää sellest tulevikus midagi alles.

Palun räägi lähemalt huvikoolist Inspira, kus sa oled solist.

Inspiras olen olnud ja esinenud palju aastaid. See on väga hea huvikool, kus on palju erinevaid ringe, mille vahel lapsed saavad valida. Mina alustasin seal kunagi kolmeaastaste muusikaringis. Edasi tuli juba solistiring, kus minu juhendajaks on olnud Helle Rand. Olen talle tema töö eest väga tänulik.

Kellega koos laulmisest sa unistad?

Tegelikult tahaksin üksi lavasid vallutada! Alan Walker ja Avicii on mulle eeskujuks. Koostöö erinevate lauljatega on alati huvitav ja õpetlik. Eestis on palju häid lauljaid, ei oska kedagi eraldi välja tuua.

Kuidas te oma perega tavaliselt Eesti jaoks olulisi tähtpäevi tähistate?

Ikka lauldes! Eriti meeldib mulle Eesti taasiseseisvumispäev 20.augustil ja et viimased aastad olen esinenud seda päeva tähistaval Vaba Rahva Laulul.

Mis on see, mis on sinu meelest Eestis sellel aastal hästi läinud?

Eredalt jäi meelde Eurovisioon, kus ka Eesti sai finaalis osaleda. Hoidsin Victorile pöialt!

Minu meelest on nii oluline, et Eestis on väga turvaline ja rahulik elada. Soovin ka tulevikus Eestisse elama jääda. Edu Eestile!

 

Aita Nurga Toimetaja