1. Avaleht
  2. Film
  3. „Talve“ tõi Haabersti tasuta kinohommikule sajad kinosõbrad
„Talve“ tõi Haabersti tasuta kinohommikule sajad kinosõbrad

„Talve“ tõi Haabersti tasuta kinohommikule sajad kinosõbrad

Ligi 400 väärikas eas Haabersti filmihuvilist kogunes täna Mustamäel asuvasse Apollo kinno, et ühiselt vaadata linnaosavalitsuse korraldatud tasuta kinohommikul Oskar Lutsu Paunvere-lugude põhjal valminud filmi “Talve”.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et seekordne kinohommik osutus nii populaarseks, et filmihuvilisi kogunes lausa kahe kinosaali jagu. „Võimaluse korral püüame näidata just uusi kodumaiseid filme ja mul on suur rõõm, et oleme saanud sama traditsiooni ka jätkata. Eesti filmitegijad teevad üha uusi ja põnevamaid kodumaiseid filme ning vaatajad võtavad need väga hästi vastu,“ ütles linnaosavanem.

„Ühised kinoseansid on eakatele täiendavaks vaba aja veetmise ja omaealisega suhtlemise võimaluseks,“ jätkas Hanimägi ja lisas, et linnaosavalitsus plaanib ka tulevikus eakate kinohommikutega jätkata. „Lisaks eakate kinohommikule soovime sel suvel jätkata ka välikinodega Õismäe tiigi kaldal amfiteatris, mis võeti samuti eelmisel aastal väga soojalt vastu,“ sõnas linnaosavanem.

Film “Talve” jõudis ekraanile täpselt 50 aastat pärast “Kevade” esilinastumist, andes Paunvere-saagale väärika ja helge lõpu. Lutsulikke vimkasid täis loo käivitab Arno Tali poja Arnoldi naasmine kodutallu.

Head Uudised GoodNews