1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Täna esineb Nordea Kontserdimajas Austraalia kitarrivirtuoos Tommy Emmanuel
Täna esineb Nordea Kontserdimajas Austraalia kitarrivirtuoos Tommy Emmanuel

Täna esineb Nordea Kontserdimajas Austraalia kitarrivirtuoos Tommy Emmanuel

Tommy Emmanuel_06Täna esineb Tallinnas Nordea Kontserdimajas Austraalia kitarrivirtuoos Tommy Emmanuel, kes näitab siinsetele austajatele oma oskuslikku ja unikaalset mängustiili, mida ta ise nimetab lihtsalt “finger style” — see on kitarri mängimine sellisel viisil, nagu on omane pianistidele, kes kasutavad mängides kõiki kümmet sõrme.

Kontsert algab kell 19, mil kuulajate ees esineb soojendajana noor ja paljulubav Eesti muusik Paul Neitsov, kell 19.30 on vaheaeg ja kell 20 astub lavale Tommy Emmanuel ise, et umbes tunni ja 40 minuti jooksul kokkutulnuid oma kitarrikäsitsemisega võluda.

Kontserdilt võib oodata omajagu üllatusi, sest nii soojendusmuusik kui ka kitarrilegend on ühtemoodi tuntud sellepoolest, et nad ei tee enne kontserti listi, vaid mängivad tunnetuse ja emotsioonide pealt. “Kui ma olen laval, mõtlen paljudele asjadele korraga ja olen täielikult keskendunud oma mängimisele. Analüüsin käigupealt kõike, mis ümber toimub: heli, oma tundeid, kitarri häälestust, ajastust, veendun, et kõik oleks õige. Ma tunnetan inimesi saalis ja vaatan nende nägusid ja nende silmadesse, et aru saada, millised tunded saalis levivad. Ma usaldan oma kõhutunnet ja alati otsustan selle põhjal, mida pean järgmiseks tegema,” kirjeldab Tommy Emmanuel oma lavahetki.

Paul Neitsov on varem lubanud, et üks tema esitatavatest lugudest saab olema legendaarse Leonard Coheni legendaarne “Hallelujah”, muu osas on temagi üllatusteks valmis. “Mulle meeldib jätta ruumi musikaalsusele,” räägib Paul. “Inimestel on huvitav vaadata, kuidas ma antud olukordadest välja tulen. See on musikaalsuse ja hetke tunnetamise küsimus.” Tommy Emmanueli kohta teab ta, et kuulsa muusiku show` on vapustav.  “Kõik näevad, et ta on virtuoos, kes valdab enda instrumenti põhimõtteliselt täiesti perfektselt. Samuti on ta äärmiselt artistlik ja kuigi ta on laval enamasti üksi, on lava teda ääreni täis, mitte kunagi ei hakka tema kontserdil igav. Tal on meeletu karisma.”

Tommy Emmanueli kontsert, soojendatuna Paul Neitsovi poolt, toimub Nordea Kontserdimajas täna, 11. aprillil kell 19-21.40.

Piletid on müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews