1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. TÄNA+ SUVEL SÕDALASTE JUURES! Võitluskunstide rahvas valmistub sügiseseks suurheitluseks
TÄNA+ SUVEL SÕDALASTE JUURES! Võitluskunstide rahvas valmistub sügiseseks suurheitluseks

TÄNA+ SUVEL SÕDALASTE JUURES! Võitluskunstide rahvas valmistub sügiseseks suurheitluseks

Igor GolubevTänavu oktoobris on Tallinnasse oodata maineka ja populaarse võitluskunstisarja King of Kings üht Grand Prix etappi ja et toimuma hakkavast täpsemalt sotti saada, käis Tallinna TV reporter Üllar Luup spordikeskuses Teras vestlemas First Fighting Club`i presidendi ja sarja maaletooja Igor Golubeviga.

Klubi presidendi sõnul on King on Kings`i puhul tegu võitlusliku showprojektiga, kus kohtuvad erinevate võitluskunstide esindajad ja võideldakse populaarsete K-1 reeglite järgi. Reporteri esimene küsimus ongi see, et milline on erinevus tai poksi ja K-1 reeglites.

“Erinevused reeglites on puhttehnilised,” selgitab Igor Golubev. “Keelatud on küünarnukilöögid ja kaelavõtted, aga üldse on kogu tehnika üsna sarnane. K1 on rohkem dünaamiline, mitte nii staatiline kui tai poks”.

Avavõistlus Riias läks korda

Igor Golubev-2Igor Golubev selgitab, et King of Kings ei tulnud Eestisse juhuslikult, sarja siiatoomiseks tehti palju tööd — FFC inimesed jälgisid selle arengut Euroopas ja maailmas, lähinaabrite tegevust selle arendamisel ning siis lepiti King of Kings`i presidendi Donatas Šamanaitisega kokku kohtumine Vilniuses.

“Otsustasime, et korraldame pilootprojekti 22. mail Riias ja pärast seda 17. oktoobril juba Tallinnas,” meenutab klubi president. “Esimesena jõudiski see bränd Riiga. Organiseerimise poolelt läks üritus korda ja ka meie võitlejad esinesid hästi.”

Igor Golubevi meenutuste järgi oli fännide toetus Eesti sportlastele tohutu — meilt saabus lõunanaabrite juurde kolm bussitäit inimesi rahvuslippude ja muu atribuutikaga, kokku umbes 150 inimest, kelle hulgas oli noori, vanemaid inimesi ja tuldi ka peredena.

“Mul on hea meel, et Eesti klubid ühinesid ja moodustasid Riias terviku. Suure töö tegi ära Eesti Muay Thai Liiga president Kevin Renno, seal esines edukalt ka üks tema tuntumaid õpilasi Andra Aho.”

Spordikeskus Teras on igati kaasaegne

Edasi tutvustab Igor Golubev spordikeskust Teras, mis on ka First Fight Club`i treeningbaas. FFC paneb sügisel Saku suurhallis välja kaks oma võitlejat, kuni 77-kiloste klassis on ainukese eestlasena kaheksa tugevaima seas Roman Zõbin, ning 75-kilogrammi kategoorias võistleb Iljar Rustamov.

FFC president ja Terase spordikeskuse üks asutajatest Igor Golubev räägib, et keskuses on mitu treeningsaali ning see, kus nad Üllar Luubiga hetkel viibivad, on 320 ruutmeetrit suur. Saalis on 17 üles riputatavat poksikotti, mis vastavad igati rahvusvaheistele nõuetele — neil on näiteks spetsiaalsed amortisaatorid, mis ei luba kottidel liialt kõikuda ning seetõttu saavad sportlased kiiremini õiged võtted omandada. “Neid kotte saab kiiresti eemaldada, kui saali on vaja füüsilise trenni jaoks,” lisab klubi president.

Saalis on ka niinimetatud poksipirnid, mis Golubevi jutu järgi aitavad treenida põlvelööke ja lööke alt; on võimlemislatt, kus lisaks lõuatõmbele saab teha ka teiste vahenditega kombineeritud harjutusi ning tatami pole lihtsalt põrandal, vaid erilisel õhkpatjadega platvormil — liikumisel on traumavõimalus seega miinimumini viidud. On ka spetsiaalne ratas ja mitmed teised vahendid füüsilise treeningu jaoks ning mis on samuti oluline, ka ruumi ventilatsioon on kaasaegseim.

“Need olid vanad hooned ja kulutasime palju raha, et keskus saaks selliseks, nagu ta praegu on,” nendib Igor Golubev.

King of Kings säilitab intriigi lõpuni

Jutt naaseb 17. oktoobril toimuva King of Kings`i võitluskunstisarja Grand Prix` etapi juurde ja klubi president on rahul, et kuue kaalukategooriaga sarjas leidus koht ka Tallinna jaoks. Saku Suurhallis toimub tema sõnul neli reitinguvõistlust, peamine sarjavõistlus aga on kaheksa tugevaima võistlus kuni 77 kilogrammi kaalukategoorias, kus Eestit esindab Roman Zõbin. Need kaheksa teevad omavahel selgeks neli paremat, kes osalevad 19. detsembril Berliinis toimuval finaalvõistlusel.

“King of Kings on huvitav selle poolest, et säilitab intriigi võistluse lõpuni,” räägib Igor Golubev. “Pinget saab hoida vaid siis, kui võitlejad on sama taseme ja klassiga, siis on võitja viimase sekundini ebaselge. Seda pole, et kellelgil oleks silmnähtav ülekaal ja pinge on igas võitluses — selle eest hoolitseme meie kui organiseerijad ja see on King of Kings`i visiitkaart.”

Golubevi sõnul on korraldajate hinnapoliitika selline, et piletid oleks kättesaadavad kõigile. Kallim pilet parterisse, otse ringi juurde, maksab 45 eurot, kuid on ka hinnaga 35 ja 25 eurot. Tribüünidele saab sõltuvalt asukohast pileti soetada ka 20, 15 ja 12 euro eest.

Korraldajad ootavad kõiki võitluskunstide fänne 17. oktoobril Tallinnasse, sest King of Kings`i siinne etapp tõotab tulla eriti vägev ja vaatemänguline.

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews