1. Avaleht
  2. Muusika
  3. TASUTA KONTSERT I Stenbocki maja kutsub õuemuusika kontserdile
TASUTA KONTSERT I Stenbocki maja kutsub õuemuusika kontserdile

TASUTA KONTSERT I Stenbocki maja kutsub õuemuusika kontserdile

8. augustil kell 18 toimub pärast kaheaastast pausi taas Stenbocki õuemuusika kontsert. Tasuta kontserdil pakub hingepaitust Eesti muusikute generatsioone ühendav ansambel Käbid & Kännud: Leiburid, Remmelid, Tafenaud.

Lavale astuvad isad ja lapsed ning õmmeldakse kokku kahe erineva põlvkonna kogemus ja energia. Ettekandmisele tulevad nii muusikute omalooming kui ka tuntud palad meie laiast muusikavaramust.

Ansamblisse kuuluvad: ERSO kontsertmeister, Hollandi Kuningriigilt ordeni saanud viiuldaja Arvo Leibur ja tema tütar, 2020. aasta kevadel Noore Jazzitalendi auhinnaga pärjatud lauljatar Marianne Leibur; Hortus Musicusest ning paljudest jazzkollektiividest tuntud legendaarne kontrabassi mängija Taavo Remmel ja tema poeg, Aasta Jazzmuusik 2021 pianist Joel Remmel; Eesti tuntumaid ja produktiivsemaid saksofoniste Raivo Tafenau ning tema hinnatud trummarist poeg Ramuel Tafenau.

Stenbocki õuemuusika kontserdisari sai alguse 2001. aastal, mil 8. juunil astus sarja esimese kontserdiga üles vanamuusikaansambel Rondellus. Viimasel kahel aastal pole seoses koroonaviiruse levikuga saanud kontserte korraldada. Nüüd taastame selle armsa traditsiooni ning kontsert leiab aset juba 19. korda.

Stenbocki majas Toompeal aadressil Rahukohtu 3 teevad oma igapäevast tööd peaminister ning riigikantselei. Neljapäeviti koguneb seal istungiteks ja kabinetinõupidamisteks Vabariigi Valitsus. Stenbocki maja siseõu on hea akustikaga paik kontsertide pidamiseks, samuti tervitab seal külalisi kaunis suur pärnapuu.

  • Kontsert toimub esmaspäeval, 8. augustil kell 18 ja on kõigile huvilistele tasuta.
Head Uudised GoodNews