1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telekonkurss „Klassikatähed 2014“ stardib sellel pühapäeval
Telekonkurss „Klassikatähed 2014“ stardib sellel pühapäeval

Telekonkurss „Klassikatähed 2014“ stardib sellel pühapäeval

Foto: ERR
Foto: ERR

9. märtsil kell 18.40 algab ETV telekonkurss „Klassikatähed 2014“. Võistlustulle asub kaheksa noort interpreeti. Konkursi võitja selgub žürii ja vaatajate hääletuse tulemusel. Stuudiopublikuks saab registreeruda saate kodulehel klassikatähed.err.ee.

„Klassikatähed 2014“ esimeses saates astuvad žürii ja televaatajate ette Katariina Maria Kits (viiul), Rene Laur (alt-saksofon), Pipilota Neostus (flööt), Elina Netšajeva (laul), Taavi Orro (klarnet), Anni Ruugla (flööt), Henri Zibo (akordion) ja Jakob Teppo (klaver).

Võrreldes eelmise aastaga on tänavu üks konkursivoor rohkem. Uuendusena saab esimeses saates küll kõikidele osalejatele hääli anda, kuid keegi kohe välja ei lange. Punktid liidetakse järgmise saate tulemustega. Rõõmustav on ka see, et tänavu on saates pille, mida eelmisel aastal ei olnud: viiul, flöödid, saksofon, akordion. „Klassikatähed 2014“ žürii püsiliikmed on pedagoog ja tšellist Mart Laas (ühtlasi eelmisel aastal võitnud Marcel Johannes Kitse õpetaja) ja Rein Rannap.

Telekonkurss „Klassikatähed 2014“ koosneb kokku kuuest televooru otsesaatest ETVs ja 26. märtsil Estonia kontserdisaalis toimuvast kontserdivoorust. Konkursi lõpetab 16. aprillil Estonia kontserdisaalis toimuv finalistide galakontsert.

Erinevates voorudes on noortel muusikutel täita vaimukad ülesanded ja kõigi hulgast parim valitakse olenemata instrumendist. Klassikatähed näitavad end võistluse käigus eri külgedest – efektse virtuoosina ja unustamatu meloodia esitajana. Lisaks peavad nad olema kohanemisvõimelised ja leidlikud, musitseerides koos ootamatute lavapartneritega ja esitades klassika- ja pophittide töötlusi.

„Klassikatähed 2014“ veebilehelt klassikatähed.err.ee saab infot konkursi ja osalejate kohta, saate ajal saab sealt jälgida portaali MENU otseülekannet lava taga toimuvast.

Kätt sündmuste pulsil hoiab ka saate Facebooki leht.

Saatejuht on Marko Reikop. Formaadi autorid on Timo Steiner ja Helen Valkna. Otsesaate režissöör Ülle Õun, produtsent Helen Valkna.

Head Uudised GoodNews