1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tippsaksofonist Esa Pietilä annab Tallinnas sooloetteaste
Tippsaksofonist Esa Pietilä annab Tallinnas sooloetteaste

Tippsaksofonist Esa Pietilä annab Tallinnas sooloetteaste

Esa Pietilä
Esa Pietilä

21. jaanuaril kell 19.30 toob kontserdisari Improtest Kanuti Gildi SAALi Soome ühe silmapaistvama improvisaatori ja kaasaegse klassikalise muusika esitaja saksofonisti Esa Pietilä.

Esa Pietilä on loov ja mitmekülgne saksofonist, kes tunneb ennast võrdselt hästi nii kaasaegses kammermuusikas esitaja ja heliloojana kui ka jazzis ja vabaimprovisatsioonilises muusikas. Pietilä on esinenud  mitmel pool Euroopas,USAs, Austraalias, Brasiilias ja mujalgi. Tema ansamblipartneriteks on teiste seasolnud Paal Nilssen-Love, Mark Helias, Christoph Baumann, Rauol Björkenheim, Mikko Innanen, Jaak Sooäär.

Esiletoomist väärib ka Pietilä koostöö maailma tippdirigendi Esa-Pekka Saloneni ja Avanti! kammerorkestriga, samuti Zagros Ensemblega. Novembris toimus just Avanti! ja Saloneni esituses Pietilä kammerteose “Graffiti Play” maailmaesiettekanne.

Oma koosseisuga Liberty Ship hiljuti väljaantud album “Approaching” on Pietiläpälvinud mitmeid auhindu ja leidnud sooja vastuvõtu muusikakriitikute pooltülemaailma. Näiteks New Yorgi jazziväljaanne “New York City Jazz Record Magazine” valis albumi aasta parimate hulka.

Improtest on vabaimprovisatsioonile keskendunud rahvusvaheline kontsertsari. Esimene hooaeg toimus 2005-2006. Eesti parimate improvisaatorite kõrval on sarjas võõrustatud ka artiste Saksamaalt, Prantsusmaalt, USAst, Jaapanist, Norrast, Hispaaniast, Hollandist ja mujalt. Kontserdid toimuvad Tallinnas Kanuti Gildi SAALis. Sarja kuraatoriteks on Mart Soo ja Taavi Kerikmäe.

Improtest: Esa Piletilä soolo (Soome)
Kanuti Gildi saalis 21. jaanuaril kl 19.30, kestusega u 45 minutit

Pilet  5 /  8 €

Toetajad Eesti Kultuurkapital, Tallinna Kultuuriväärtuste Amet

Vaata lisa SIIT!

Head Uudised GoodNews