1. Avaleht
  2. Melu
  3. Toitumisnõustaja Elis Nikolai: täisväärtusliku toidu peaks saama taldrikult, mitte toidulisandi purgist
Toitumisnõustaja Elis Nikolai: täisväärtusliku toidu peaks saama taldrikult, mitte toidulisandi purgist

Toitumisnõustaja Elis Nikolai: täisväärtusliku toidu peaks saama taldrikult, mitte toidulisandi purgist

Tänases “Duublis” on laud kaetud tõeliste hõrgutistega, mis väidetavalt aitavad kaasa ka vaimse tervise hoidmisele. Tervislikult ei peaks toituma ainult selleks, et ilus välja näha, vaid ka selleks, et elada stressivabamat elu. Seda, kuidas oma toidulaua abil vaimset tervist korras hoida, oskab rääkida toitumisnõustaja- ja terapeut Elis Nikolai.

Elise sõnul ei ole olemas otsest imetoitu, mis stressist vabaks teeks ja toitu, mis stressi tekitaks. “Stress koormab organismi, nõrgestab immuunsüsteemi ja viib välja mineraale. Me peaksime proovima hoida oma toidulaua tervislikuma, sest täisväärtusliku toidu peaks saama taldrikult, mitte purgist,” sõnab ta.

See tähendab, et inimese toidulaud peaks koosnema täisväärtuslikest toiduainetest ja vähem peaks seal olema suhkrut, kahjulikke rasve ja fabrikaate. Kui aga vahel ikka isutab vanaema pannkook moosiga või ema tehtud koogitükk, kas tuleks sellest loobuda? “Mina pooldan, et 80% ajast süüa asju, mida meie keha päriselt vajab ja siis on ülejäänud 20% ajast väga okei süüa muid asju. Me ei pea toituma ideaalselt,” kinnitab Elis.

Elise sõnul on sealjuures oluline jälgida lisaks sellele, mida sa sööd, ka seda, kui palju sa sööd ning ei maksa uskuda müüti, et tervislik toitumine on väga kallis. “Pigem jälgi kvaliteeti kui kvaniteeti. Tervislikult toituda võib ka väga odavalt, eriti Eestis,” lisab ta.

VAATA VIDEOT SIIN!

Head Uudised GoodNews