1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tuntud näitlejatest ja muusikutest meeskvartett debüteerib Peipsi Romantikal
Tuntud näitlejatest ja muusikutest meeskvartett debüteerib Peipsi Romantikal

Tuntud näitlejatest ja muusikutest meeskvartett debüteerib Peipsi Romantikal

Tuntud näitlejatest ja muusikutest meeskvartett debüteerib Peipsi RomantikalTänavu kolmandat korda Kasepää laululaval toimuvat festivali Peipsi Romantika sisustavad esinemistega tuntud artistid ja Jõgeva kultuuritegelased.  Esmakordselt astub publiku ette nimekatest näitlejatest ja muusikutest koosnev ansambel Romantiline meeskvartett.

Festivali korraldaja Hannes Soosaar märkis, et möödunud aastal tundsid näitlejad Anti Reinthal ja Mart Toome, et ei saa mitte vaiki olla ning asusid improvisatsiooni korras  ise esinema. Nii sündiski Romantiline meeskvartett, kus lisaks laulavad veel Mikk Saar ja Aare Kodasma ning klaveril saadab Johan Randvere.

„Romantilise meeskvarteti debüütkontsert toimub tänavusel Peipsi Romantika esimesel kontserdil 17. juulil, kus esitamisele tulevad lood alates kuldsetest kuuekümendatest kuni tänapäevani. Erilse tähelepanu all on nende repertuaaris armastus, naised ja romantika,“ rääkis Soosaar. Tema sõnul esitab samal õhtul oma laulude paremikku 1987. aastast tegutsev rokkbänd Terminaator koos multiinstrumentalist Tiit Kikasega. „Hetkel kuuluvad bändi koosseisu Jaagup Kreem, Taavi Langi, Roland Puusepp ja Henno Kelp. Terminaatorit kuuleb väga harva akustiliselt, nüüd on aga kõigil võimalus tuntud hitte kuulata mõneti rahulikumas tempos,“ rääkis ta.

„Teisel päeval esitavad ooperisolist Jassi Zahharov, poplaulja ja muusikalitäht Nele-Liis Vaiksoo ja helilooja Olav Ehala laule Eesti estraadiklassikast, maailmakuulsaid hitte muusikalidest ning loomulikult ei saa üle ega ümber “Öölapsest”, mis paneb lõppakordi nende kolme suurepärase muusiku kontserdile.

Veel esineb Eda-Ines Etti koos oma ansambliga. Eda-Ines on publiku armastuse võitnud osalemisega laulusaadetes „Laulukarussell”, „Kaks takti ette”, „Laulud tähtedega”, „Laula mu laulu” jt. 2000. aastal saavutas Ines Eurovisiooni lauluvõistlusel looga „Once in a Lifetime“ neljanda koha. Inese tuntumad laulud on veel „15 magamata ööd”, „Iseendale”, „Keerlen”, „Kus kulgeb kuu” jt. Et lauljannal ei puudu huumorimeel, tõestab tema esitatud „Kõik mehed on sitapead“ Jan Uuspõllu monoetenduses,“ ütles Soosaar.

Festivali korradaja sõnul on ürituse ala suur ja mahutab kusagil 1500-2000 osalejat. „Ilu ja atraktiivsust annab esinemis- ja pealtvaatamispaigale laululava juurde ehitatud valgustus. Laulukaar on seestpoolt kaetud võrguga, et linnud ei saaks pahandust teha. Loomulikult on plats hästi hoolitsetud – niidetud, trimmerdatud,“ ütles ta.

Hannes Soosaar märkis, et tänavusel Peipsi Romantikal saab esmakordselt nautida pop-up restorani. Samuti on kohal baarmenid valmistamas kokteile. Kindlasti on võimalik proovida ehtsat samovariteed. Külastada saab püsinäitust “Peipsi järve elu tuba” ja Samovaride muuseumi. Peol süüdatakse ka lõke,“ lisas ta.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews