1. Avaleht
  2. Melu
  3. UUS DOKUMENTAALSARI I Saatesari “Mina, õpetaja” portreteerib silmapaistvaid õpetajaid
UUS DOKUMENTAALSARI I Saatesari “Mina, õpetaja” portreteerib silmapaistvaid õpetajaid

UUS DOKUMENTAALSARI I Saatesari “Mina, õpetaja” portreteerib silmapaistvaid õpetajaid

10. oktoobrist hakkab Eesti Televisioonis jooksma saatesari “Mina, õpetaja”. Uus dokumentaalsari portreteerib Eestis töötavaid õpetajaid ja lisaks sissevaatele selle elukutse argipäeva, tutvustab saade inimesi, kes seda ametit peavad.

Anna Katt

Huvi õpetaja elukutse ja õpetajaks õppimise vastu tõuseb iga aastaga. Õpetamise ja õppimise teema püsib kindlalt avalikkuse huviorbiidis, ülikoolide teatel suureneb mitmendat aastat haridusvaldkonna erialade sisseastumisavalduste arv. “Soovisime lähemalt tutvuda nende imeliste inimestega, kes teevad nii vastutusrikast tööd,” ütles Haridus- ja Noorteameti koolituskeskuse peaspetsialist Kadri Ratas. “Saatega “Mina, õpetaja” tahame tunnustada silmapaistvaid õpetajaid ja näidata, kui atraktiivne ja põnev on tänapäeva õpetaja töö.”

Julia Rozova

Dokumentaalsari võtab luubi alla kuue Eestis töötava õpetaja loo. “Avaosas siirdume Lõuna-Eestisse, kus sel sügisel astus esimest korda klassi ette Otepää Gümnaasiumi värske bioloogiaõpetaja Anna Katt,” tutvustas Kadri Ratas, kelle sõnul avab telesari õpetajaametit mitme erineva nurga alt. “Me näeme ühe õpetaja teekonna algust ja lõppu, me näeme, kuidas erineb õpetaja töö väikekoolis, suuremas linnakoolis ning muukeelses koolis. Me näeme, kuidas õpetajatööd teha muu töö kõrvalt kutseõppekoolis ning kuidas õpetajast saab koolijuht. Eesmärk oligi jäädvustada hinnatud Eesti üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste õpetajate lood, mis näitavad muu hulgas ka seda, kuidas on viimaste aastakümnete jooksul Eestis arenenud koolipedagoogika ning -keskkond.”

Kaja Piirfeldt

Teleekraanile jõuavad veel Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpetaja Kaja Piirfeldt, Tartu Poska Gümnaasiumi bioloogia- ja valikainete õpetaja Lauri Mällo, ligi sajakonna õpilasega tegutseva Laupa Põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Liisa Gritšenko, vene õppekeelega Tallinna Tõnismäe Reaalgümnaasiumis eesti keelt õpetav Julia Rozova ning Kehtna Põhikooli matemaatikaõpetaja Liivi Kundla.

Liisa Gritsenko

Saade “Mina, õpetaja” jõuab eetrisse laupäeviti algusega 19.30. Saate kordus on eetris pühapäeval kell 11.15.

Liivi Kundla

Haridus- ja Noorteameti eesmärk on edendada ühiskonnas õpetajaameti väärtustamise ja atraktiivsuse kasvu. Õpetajaameti väärtustamise ja atraktiivsuse kasvu toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Head Uudised GoodNews