1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. UUS MUUSIKASAADE I TV3 “Uus laul 2023” ootab eestikeelseid laule
UUS MUUSIKASAADE I TV3 “Uus laul 2023” ootab eestikeelseid laule

UUS MUUSIKASAADE I TV3 “Uus laul 2023” ootab eestikeelseid laule

Sel kevadel võidab vaatajate südamed uus suur TV3 muusikasaade – uute eestikeelsete laulude võistlus „Uus laul 2023“. Saatesse saab laule esitada kuni 15. veebruarini TV3 kodulehe kaudu.

„Meil on väga hea meel, et eelolev kevad täidab südamed ja TV3 eetri kauni eestikeelse muusikaga, sest vaatajate ette jõuab teleaasta muusikaline suursündmus „Uus laul 2023“. Kindlasti saab uue saate üle rõõmustada kogu Eestimaa, sest just tänu sellele sünnib palju head eestikeelset muusikat, mida esitavad armastatud artistid,“ ütles TV3 Grupp Eesti tegevjuht Signe Suur.

Kuni 15. veebruarini saavad laululoojad esitada saatesse uusi eestikeelseid lugusid TV3 kodulehe kaudu, kust leiab kogu vajalikku lisainfot.

Suursaatega „Uus laul 2023“ on kaasas kaks suurt ja väärikat organisatsiooni. Eesti Autorite Ühingult kuulub võitjale ehk laulu autorile peaauhind 10 000 eurot ning parimale esitajale on Eesti Esitajate Liit auhinnaks välja pannud 5000 eurot.

„Uus laul 2023“ kohtunikeks on kolm muusikaeksperti – Koit Toome, Maarja ning Olav Osolin. Žürii esimehe Koit Toome sõnul on võistlusele oodatud lood erinevatest žanritest alates karmimast stiilist kuni šlaagriteni välja. „Kui on hea lugu omas žanris, leiab see saates kindlasti koha. Oluline on luua muusikat, mida ise naudid.“ Kohtunik Olav Osolini sõnul hakkab tema žüriiliikmena otsuseid tegema lihtsa loogika järgi: „Mina annan oma hääle laulule, mis mulle meeldib!“ Maarja sõnul on aga oluline see, et leiduks lugusid, mis puudutaks. „Väga loodan, et kohtunikuna saan ma tuliselt kiita häid heliloojaid ja nautida suurepäraseid esitusi, mis tänu saatele võimalikuks saavad,“ ütles ta.

„Uus laul 2023“ saatejuhiks on armastatud laulja Karl-Erik Taukar, kel on konkursi üle väga hea meel. „Eks ole ju teada, et eestikeelsele publikule tuleb laulda emakeeles – nii poed neile südamesse,“ sõnas ta.

„Paljud laululoojad ja esitajad on ikka ja jälle küsinud, miks ei ole ometi televisioonis eestikeelsete laulude konkurssi; nüüd saame neile lõpuks vastata, et see on tõesti tulemas! Sel kevadel ei ole paremat platvormi aastaid kestvate suvehittide esitlemiseks,“ kinnitas „Uus laul 2023“ teletootja RUUT produtsent Kaupo Karelson.

Head Uudised GoodNews