1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VAATA GALERIID! Eesti vanim magusatootja Kalev pidas 210. juubelipidu
VAATA GALERIID! Eesti vanim magusatootja Kalev pidas 210. juubelipidu

VAATA GALERIID! Eesti vanim magusatootja Kalev pidas 210. juubelipidu

Foto: André Altjõe
Foto: André Altjõe

Eesti suurim ja vanim magusatootja Kalev tähistab oma 210. juubelit. Sel puhul peeti eile, 18. augusti õhtul SpaceX keskuses maha meeleolukas sünnipäevapidu.

Muinasjutuliseks magusamaailmaks dekoreeritud peol olid kohal Kalevi koostööpartnerid ja sõbrad, teiste seas Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp, Rae vallavanem Mart Võrklaev, kirjanik Leelo Tungal, Eesti Kergejõustiku Liidu peasekretär Sirje Lippe, Maiuspala kaanetüdruk Sonja Nämi perega, mitmed Kalevi endised direktorid ja töötajad ning paljud teised Kalevi jaoks olulised inimesed, keda sooviti selle peoga tänada.

Peo juhatas sisse AS-i Kalev juhatuse esimees Kaido Kaare, kelle eestvedamiselt tehti samaaegselt olümpiamängudel meeste 400 meetri tõkkejooksus kuuendale kohale jõudnud Rasmus Mägile tervituseks grupipilt, mis koheselt ka Riosse saadeti.

Foto: André Altjõe

Juubelipeol kostitati külalisi humoorika muusikalavastusega šokolaadiköögi saladustest, mida täiendasid värvikad seigad Kalevi ajaloost. Muusika eest kandis hoolt Estraadiraadio koos Kaire Vilgatsi, Tõnis Mägi ja Karl-Erik Taukariga. Kogu peo vältel said külalised magusates töötubades meisterdada marmelaadikomme ja maalida martsipanimaiuseid ning magusaid üllatusi jagus kogu õhtuks.

Foto: André Altjõe

Tänavu 210. juubelit tähistav Kalev on Eesti suurim ja vanim magusatootja, mille põhitegevuseks on šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ja müük. Lisaks tavasortimendile valmistab Kalev tooteid ka eritellimuste alusel. Enamik, s.o. ca 90% Kalevi toodangust müüakse Eestis. Peamisteks välisturgudeks on Balti riigid ja Skandinaaviamaad.

VAATA GALERIID!
Fotod: André Altjõe

Head Uudised GoodNews