1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VAATA SAADET! Joel Juht TTV saates “Kas tohib?“: Tore on näha, kui teed midagi ja keegi saab sädeme silma
VAATA SAADET! Joel Juht TTV saates “Kas tohib?“: Tore on näha, kui teed midagi ja keegi saab sädeme silma

VAATA SAADET! Joel Juht TTV saates “Kas tohib?“: Tore on näha, kui teed midagi ja keegi saab sädeme silma

VAATA SAADET! Joel Juht TTV saates Kas tohib Tore on näha, kui teed midagi ja keegi saab sädeme silma

Joel Juht (JJ) meenutas Tallinna Televisiooni saates „Kas tohib?“ oma õpetaja Malle Vadi sõnu: “Sa oled mõeldud lavale!”

Saatejuht Kristiina Võsu pakkus televaatajatele järjekordse atraktiivse ja kaasakiskuva elamuse, valides saatekülaliseks tänavatantsupioneeri ja koreograafi Joel Juhti aka JJ, kes vaatas tagasi Jõgeval veedetud loomingulisele lapsepõlvele, rääkis praegustest tegemistest ja avas enda kui kunstniku ja kodaniku maailmavaate.

JJ kutsus Kristiina Võsu saadet salvestama otse oma stuudiosse, millele on pannud nimeks Unistuste tuba. Saate algul meenutas Joel oma lapsepõlve ja noorusaastaid ning põikas sinna tagasi kogu jutuajamise vältel. Nii rääkis ta hea sõnaga oma õpetajast Malle Vadist, kes kinkis tänasele tippartistile mitmete värvidega valgustava taskulambi ja ütles saatuslikud sõnad: “Sa oled mõeldud lavale!” JJ kiitis kaheksakümnendate aastate lõpul valminud Jõgeva spordihoonet Virtust kui paika, kus avanesid kaasaegsed võimalused harjutamiseks ja esinemiseks.

Põnev ja hingekosutav oli kuulda teismelise Joeli võidukat esinemist telesaates “Laulumaias”, mis salvestati Võrumaal. Meeldejäävasse päeva mahtusid nii seiklushimulise poisi ronimine toru sisse kui ka Eve Viilupi tütre pakutud maasikad.

JJ rääkis ka oma tööst treenerina, koostööst erinevate ansamblite ja artistidega. Olgu tegu tantsuetenduste või võistlustega, peab Joel oluliseks, et need inimestele korda läheksid, sisaldaksid selget algust ja lõppu. “Tore on näha, kui teed midagi ja keegi saab sädeme silma,” avaldas arvamust tänavatantsukuningas. Nii nimetas JJ’d teleajakirjanik Kristiina Võsu.

Joel andis Kristiinale ka väikese tantsutunni – koos harjutati house-stiilis. Veel sai telepublik kaasa elada tantsukunstniku lauluoskusele.

Saates osales veel üks asjaline – JJ kollasekarvaline koer, kes on sama liikuva ja temperamentse olemusega nagu tema peremeeski.

VAATA SAADET!

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews