1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VAATA VIDEOT! Kristjan Kasearu räägib TTV saates Suvemiks uuest loost “Tuli ja leegid”
VAATA VIDEOT! Kristjan Kasearu räägib TTV saates Suvemiks uuest loost “Tuli ja leegid”

VAATA VIDEOT! Kristjan Kasearu räägib TTV saates Suvemiks uuest loost “Tuli ja leegid”

Kristjan Kasearu

Noorsand Kristjan Kasearu, kes ei ole veel jõudnud kristuseikkagi, on meie argipäevasagina sekka lausa haruldase väljanägemisega Pärnu poiss. Tema noorust silmas pidades on koguni üllatav, et ta nii palju on jõudnud korda saata.

Muusika on ilmselgelt olnud Kristjani kõige suurem armastus. Olgugi, et varakahekümnendatest peale on ta osalenud aktiivselt tõsiseltvõetavates erinevasisulistes projektides nii lauldes kui näideldes, mängis ta järjepidevalt käe valgeks oma esimeste kaaslastega bändis Elav Legend. See oli tõesti “ammu” …

Elav Legend? Kas teadsite, et osade uskumuste kohaselt saavad sõnastused reaalsuseks?

Märkimisväärseim näitlejatöö sai tehtud ilmselt Kadri Kõusaare filmis “Magnus”, kus mängis ise peaosa ja teadupoolest oli see tol ajal ka üks väheseid siit mailt filme, mis esitati Cannes’i filmifestivalile.

Tuues noppeid siit-sealt, on oht muuta ta “väiksemaks”, kui ta tegelikult on, seega valime jututeemaks millegi aktuaalsema, mis just hetkel kirgi kütab, s.o tema uus lugu “Tuli ja leegid” ning lisaks muidki hetketegemisi.

Me ei saa täna näidata Kristjani kõige uuemat lugu pildis, küll aga teame, et helis on see olemas juba mõnda aega.

Jah, lugu “Tuli ja leegid” on ise täitsa olemas ja avalikkuse ees. Sellest sai meie bändi selle suve kõige suurem lugu.

Eks lauljal olegi suvi kõrghooaeg, mil käed-jalad on tööd täis. Kas esinemisi on väga palju?

Nädalavahetused on kõik esinemiste all kinni ning tundub, et selle aasta suvi on mu kõigi aegade tihedamaid üldse. Asja muudab huvitavaks seegi, et käsil on hästi palju projekte. Kui üldjuhul on suvekuudel olnud kas lihtsalt bändiga palju esinemisi, akustilisi kontserte, siis nüüd on kuidagi väga kirju aeg just nende samade projektide osas ja see on lahe.

Merepäevadele oli planeeritud üks esinemistest?

Jah, Gerli Padariga teeme lugusid tuntud multifilmidest.

Multifilmidest pärit lugusid on juba lauldud?

Jah, vist küll, kuid mina ei ole seda teinud. Mulle on see nüüd esmakordne ning tõesti lahe ja hästi emotsionaalne. Bänd on laval ja lugude taustaks näidatakse klippe multikatest. Tore üritus.

Aga ma tean, et peale laulmise ootab sind sel suvel ees ka näitlejatöö. On nii?

Jah, üsna hiljuti sain ühe telefonikõne ning mulle tehti pakkumine osaleda ühes seriaalis, mis lastakse teleekraanile sügisest. Mängin üht peaosa.

Muusikalikogemus on sul olemas ja ka näitlemine ei ole sulle võõras, aga seriaalis peaosa mängida on vist päris suur väljakutse?

See on mulle kindlasti hea väljakutse. Ma ei ole näitleja ja tuleb palju vaeva näha, et oleksin nii hea, kui vähegi suudan. Teatri- ja filmilava on selles mõttes erinevad, et kui ühes žanris saab teha midagi uuesti, kui kohe ei õnnestu, siis vahetult laval seda korraldada ei anna.

Uus kogemus võib veel igasuguseid teid avada, aga samal ajal annab aimu ka su mitmekülgsusest. Juba kuulsime, et suvi on olnud väga eriline ja laiahaardeline. Kas uued tegevused aitavad end arendada ja avada?

See ongi mulle alati näitlemise koha pealt väga meeldinud. Olen olnud varem tegelikult ühes filmis. See oli K. Kõusaare Magnus. Sain sealt pisiku kaasa ja seega ootan juba väga.

Igale artistile on ikkagi pildil olemine tähtis. Kas lauljale on see plussiks?

Jah, Eestis võib-olla eriti. Kuna meie riik on ikkagi nii väike, siis muusikalises mõttes ehk ei ole nii palju fänne iga erineva žanri jaoks, aga osalemine mitmetes erinevates asjades annab kindlasti suurema üldpildi.

Vist aastal 2008 valiti sind Buduaari lugejate poolt aasta naistemeheks. Oli mingi selline tiitel vist?

Huvitav tiitel jah, eriti kuna ma ise kuulen sellest esimest korda. No jah, ma ei oskagi selle kohta kohe midagi öelda …

Aga esile on seda ikka aeg-ajalt toodud?

Mulle tundub see rohkem nagu väliskuvandiga või siis minu muusikastiiliga seotud olevat. Ise sedasi end avalikkuse ees esile pole tahtnud tuua ja tunnen seega, et pilt on loodud rohkem nagu üldsuse poolt.

Aga missugustel teistel aladel võiks Kristjan Kasearu saada lähiaegadel aasta tegijaks?

Minu jaoks on kõige tähtsam muusika ja mu bänd, seega loodan siit midagi. Ma tahaksin väga, et sama mainutud lugu saaks raadioeetrites nii palju mänguaega kui võimalik, saaksime siis juba järgmist lugu salvestada ja välja anda. Meie tegevuse juures on väga oluline järjepidevus. Tihti on näha, et tehakse lugu valmis ja jäädakse ootama, et selle pealt hakkab nüüd midagi tulema. Seda ei tea tegelikult mitte kunagi, millise looga võib tulla midagi suuremat. Tegelikult olen ju kõnealusesse loosse kõige vähem oma aega ja mõtteid koondanud, kuid tundub, et mängitavuse poolest on see suuremaid, mis on me bändil olnud. Need on head näited sellest, kui suhteline kõik on.

Kas selles, et kõike tunnetada ja aru saada, mängib kogemus väga suurt rolli?

Kindlasti ka!

Ootame siis loo juurde videot. Edu ja ilusat suve!

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

KUULA KRISTJAN KASEARU SUVIST HITTI!

Head Uudised GoodNews