1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. VAATA VIDEOT! Võimsa kunstinädala Tallinn Art Week avalöök toimub homme
VAATA VIDEOT! Võimsa kunstinädala Tallinn Art Week avalöök toimub homme

VAATA VIDEOT! Võimsa kunstinädala Tallinn Art Week avalöök toimub homme

IMG_9003Juba laupäeva keskpäeval on ta kohal: kunstinädala Tallinn Art Week avalöögiks saab olema 11. juunil kell 12 Vabaduse väljakul algav kunstipäev, mil pealinna keskne väljak täitub kunstiga.

Mängulise kunstimessi raames toovad Eesti tippkunstnike uuema loomingu oma seinte vahelt rahva ette sellised galeriid ja kunstiühendused nagu Haus Galerii, Okapi Galerii, Fahle Galerii, Avangard Galerii, Kaleidoskoop Kunstilaenutus, Tartu Kõrgema Kunstikooli galerii Noorus, ;paranoia, kunstikeskkond NOAR.eu ja paljud teised.

Mida siis pakub kunstipeo avapäev?

Sveta Grigorjeva installatsioon “Koti kotti, mitte inimest” kutsub oma frustratsiooni välja elama ja suveks sõbralikku vormi saama ehk siis negatiivseid emotsioone poksikotti taguma, sest vahel on ka agressiivsus edasiviiv jõud, nagu kinnitab kunstnik isegi.

IMG_9026

Näha saab uue, täiesti kaasaegse tänavakunstiteose valmimist äpi ja värvipihusti toel. Eesti Banksyks nimetatud Edward von Lõngus sukeldub digimaailma ja tänavuse televõistluse “Ajujaht” võiduideeks olnud uudse SprayPrinter tehnoloogia abil valmib otse väljakul tema uus seinamaal. Grafitikunstnik Sänk tutvustab legaalset viisi tänavakunsti harjutamiseks ning mastaapseimaks kunstiteoseks on koostöös EKA ja KUU Arhitektidega valminud vabaõhu-arhitektuurilahendus, mida näeb juba kohale tulles. Kunstinädala avapäev pakub tegevust ka väiksematele külastajatele ja võimalusi seda teha vanast heast kartulitrükist digitöötoani.

IMG_9010

Laval leiavad aset vestlused kunstist ja selle lõimumiskohtadest arhitektuuri, disaini ja muude eluvaldkondadega ning muusikaprogramm, kus lauljatar Siiri Sisask esitab klaveri saatel oma viimase aja muusikat plaadilt “Kuristi kohal”, lood on Uku Masingu tekstidel, muusika on loonud lauljatar ise ning laulud on sündinud viimase kolme aasta jooksul klaveri taga. Kunstinädala Tallinn Art Week avalööki juhib Ingrid Peek ja üritused on tasuta.

Avapäeva kava:

12:00 Tallinn Art Weeki ametlik avamine. Miks kunstinädal, mida näha ja kogeda, kus kindlasti kohal olla? Andra Orn ja Kadri Uus
13:00 Kunstist avalikus ruumis ja linnaruumi väärtuspõhisest arendamisest: Veronika Valk ja Markus Toompere
14:00 Laupäevane ringkäik Kevadnäitusel Tallinna Kunstihoones
15:00 Kunst interjööris – sisekujundaja pilgu läbi: Maarja Marga ja Anita Karma
16:00 Kunst ja arhitektuur: Vilen Künnapu
17:00 Edward von Lõnguse uus teos saab valmis. Asjaosaliste kommentaarid.
17:30 Kunstist ja filosoofiast: Andres Lõo
18:00 Space-rock ansambel Karamell. Marko Mäetamme uue raamatu esitluskontsert, ;paranoia ja Kiwa eestvedamisel
19:00 Siiri Sisask

VAATA „SUVEMIKS“ VIDEOT!

Rohkem infot Tallinn Art Week kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews