1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Välismeedia kiidab hoogsalt uut veidrat Eesti muusikat
Välismeedia kiidab hoogsalt uut veidrat Eesti muusikat

Välismeedia kiidab hoogsalt uut veidrat Eesti muusikat

Paari päeva jooksul on ilmunud Eesti uuema alternatiivsema muusika tutvustused netikülgedel Vice ja Quietus, 1. oktoobril kirjutas Narva festivalist lugupeetud Drowned In Sound.

Vice’i muusikakülg Noisey alustab Eesti tutvustust Raul Saaremetsaga vesteldes. Kohtutakse uues netiraadiojaamas Ida, kuigi Saaremets töötab Raadio 2-s. „See, mis praegu toimub, on veider,“ ütleb ta. „Kahe aasta eest oleks ma seda öelnud halvustavalt, aga praegu olen rahul.“

„Narva oli vanasti nagu Põhja-Korea,“ ütleb Saaremets. „Minu põlvkonnal on selle paiga suhtes eelarvamus. Mu pojal ilmselt pole. Ma olen rääkinud talle, milline koht see oli 25 aastat tagasi, aga ta ei usu.“

Noisey märgib, et Eestist on pärit Briti pressi suur lemmik Inga Copeland ja läheb siis viie peamise artisti juurde. Kõigepealt saab kiita Maarja Nuut ja siis Ruum, kes on tegelikult Hendrik Kaljujärv ja Nuudi partner praegu, nii et see on veidi petmine. (Nali.) Järgmised on elektroonikud Ratkiller ja Andres Lõo ja siis Mart Avi.

Avil ilmus 16. oktoobril uus ja suurepärane plaat „OtherWorld“. Seda saab Bandcampis ka tasuta kuulata ja saab osta ka ainulaadse 999 eurot maksva plaadisõrmuse.

Head Uudised GoodNews