1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Vennaskond tähistab kahe kümnendi möödumist albumist “Võluri tagasitulek”
Vennaskond tähistab kahe kümnendi möödumist albumist “Võluri tagasitulek”

Vennaskond tähistab kahe kümnendi möödumist albumist “Võluri tagasitulek”

Foto: Andres Keil
Foto: Andres Keil

Sel aastal möödub 20 aastat kui Vennaskond ilmutas albumi “Võluri tagasitulek”. Albumilt pärinevad Vennaskonna surematud hitid “Pille-Riin”, “Disko” ja paljud teised lood. 11. aprillil tähistab Vennaskond kontsertklubis Rock Cafe albumi ilmumist uhke kontserdiga, kus kantakse ette kõik albumil leiduvad lood. Kontserdi erikülalisena astub lavale Singer Vinger ning õhtu avab Vallatud Vestid. Piletid kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

1984. aastast tegutsev Vennaskond on üle elanud mitmeid koosseisu muutuseid, kuid bändi liider Tõnu Trubetsky on vankumatult olnud paigal rohkem kui veerandsada aastat. Vennaskonnas on aastate jooksul mänginud märkimisväärne hulk muusikuid – näiteks Andrus Lomp (R.I.P), Mätas (R.I.P), Hindrek Heibre (R.I.P.), Teet Tibar, Mait Vaik, Jaan-Eik Tulve, Alar Aigro, Anti Pathique, Jüri Klyszejko, Rainis Kingu, Camille Camille, Allan Vainola ja paljud teised.

Vabaduse aateid ja armastust ülistav Vennaskond pole lihtsalt bänd, see on sõpruskond, nad on võitlejad kitarride ja trummidega. Tegemist on lausa sümboliga ilma milleta ei kujutaks Eesti muusikamaastikku ette. Vennaskond on oma tegutsemisaja jooksul ilmutanud 17 albumit, lisaks 4 filmi. Vennaskonna esimene kontsert leidis aset 23. oktoobril 1984. aastal Tallinna 49. keskkoolis.

Vennaskond on kasvatanud üles põlvkondi, tema tuules on sõlmitud abielusid, eluaegseid sõprusi ja vannutud igavest truudust mustale lipule. Ansamblit on välispagulusest naasmisest saadik rüütanud salapära ja müstiline oreool. Bänd on andnud kontserte Indias, Saksamaal, USAs, Prantsusmaal, Poolas, Rumeenias, Rootsis, Soomes jne. Vennaskond on ainus Eesti ansambel, kes on esinenud rockmuusika mekas – New Yorki CBGBs.

Piletid on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides hinnaga alates 10 EUR. Uksed Rock Cafesse avatakse 11. aprillil kell 21.00.

Head Uudised GoodNews