1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hannes Võrno 33 minutit
  5. VIDEO! Indrek Madar Võrno saates: vajame sõiduõpetajate taseme kontrolli
VIDEO! Indrek Madar Võrno saates: vajame sõiduõpetajate taseme kontrolli

VIDEO! Indrek Madar Võrno saates: vajame sõiduõpetajate taseme kontrolli

Sõiduõpetaja ja endine liikluspolitseinik Indrek Madar ütles saates “Hannes Võrno 33 minutit“, et vaja oleks sõiduõpetajate taseme kontrolli.

„Asi algab sellest, kas sõiduõpetajatel on olemas materiaaltehniline baas. Kuna esimesed õppesõidutunnid peavad toimuma õppesõiduväljakul, siis ma küsiks, mitu õppesõiduväljakut Tallinnas on ja kui palju on Tallinnas autokoole. See number on kasin. Väljakutel peaks kogu aeg järjekord olema, aga ei ole. Esimesed tunnid tehakse kuskil nurga taga ja riiklikud struktuurid lubavad seda vaikimisi. Soovib riik, et selline autoõpe jätkuks?“ küsis Madar.

„See, kuidas me koolitame, ei ole see, kuidas me tahaks koolitada,“ märkis ta ja lisas, et ta ei saa keelata soovijal juhipaberite tegemist, kui soovija on vaimselt terve, kuid juhiks kuidagi ei sobi.

Madar hakkas sõiduõpetusega tegelema, sest oli üle 10 aasta liikluspolitseinik. Kõik Tallinna liiklusõnnetused jooksid lõpuks tema käest läbi, üle 3000 aastas. Lõpuks ei soovinud ta enam tagajärgedega tegeleda ja mõtles, et tegeleks asjaga, millega saaks õnnetusi ära hoida.
Madari sõnul lausa vennatapusõjast meie liikluspildis praegu rääkida ei saa, sest raskete liiklusõnnetuste ohvritearvu kasv pole jõudnud 10 protsendini.

Head Uudised GoodNews