1. Avaleht
  2. Muusika
  3. VIDEO I Insuldi üle elanud muusik kirjutas oma kogemusest loo
VIDEO I Insuldi üle elanud muusik kirjutas oma kogemusest loo

VIDEO I Insuldi üle elanud muusik kirjutas oma kogemusest loo

30-aastaselt insuldi saanud muusik Kaido Kadaja sai elult teise võimaluse ning lasi koos sõbra Tarvo Madseniga välja oma läbielamistest kirjutatud laulu koos muusikavideoga.

Kahe muusikust sõbra koostöös valminud loo ajendiks olid 2020. aastal aset leidnud elulised sündmused. Loo autor ja kitarrist Kaido Kadaja (30) elas üle insuldi, mille tagajärjel kaotas ta nii liikumis- ja kõnevõime kui ka mälu. “Kui see juhtus, kuulasin päevast-päeva loo-ideid, mis Kaido oli mulle varasemalt saatnud ning ühel öösel kirjutasin tema ideele sõnad ja viisi,” sõnas kaasautor ja laulja Tarvo Madsen.

Kaido Kadaja
Foto: Annika Kibus

Olukorra tegi raskemaks asjaolu, et sel perioodil ei saanud haiglaid külastada äsja puhkenud pandeemia tõttu. Madsen tegi kodus loo demo linti ning ühes Kaido elukaaslasega paluti haigla personalil Kaidole muusikat mängida. “Mulle kui sõbrale oli see aeg meeletult raske ja tahtsime, et tal oleks seal abiks midagi, mis annaks talle võitlemiseks jõudu juurde,” lisas ta.

Kaido taastumine insuldist võttis pikalt aega ning ta pidi selle käigus õppima uuesti nii sööma, kõndima kui ka rääkima. Olles äsja raske teekonna läbinud, soovib Kaido oma kogemuslugu jagada, et teisi aidata. “Olgu olukord kui tahes raske, alati leiab väljapääsu – ja Tarvo kirjutatud sõnad kirjeldasid hästi minu emotsiooni,“ ütles Kaido Kadaja.

Sealt tekkiski ühine soov lugu lõpuni kirjutada ning teistegagi jagada. “Muusikal on suur jõud ning loodetavasti süstib see lugu raskel hetkel kellelegi veidi lootust,” rääkis Tarvo Madsen.

Tarvo Madsen
Tarvo Madsen
Foto: Georg-Sander Männik

Lugu salvestati Tallinnas Studio 89-s ning produtseeringu, miksimise, masteri ja osa taustavokaalidest tegi viimasel hooajal ka “Eesti Otsib Superstaari” saates osalenud Kauro Tafitšuk. Loo muusikavideo filmiti erinevais paigus üle Eesti ning videograafiks oli Georg-Sander Männik.

Tarvo Madseni varasemad lood on kiiresti leidnud tee kuulajaskonna südamesse ning neist edukaimad on siiani olnud “Üksinda” ja “Keegi teine”, mis said raadiojaamades märkimisväärselt mänguaega ja on kogunud erinevatel platvormidel kümneid tuhandeid vaatajaid ja kuulajaid. Kaido Kadaja on varasemalt üles astunud metal-bändis Emerald ning ka mitmetes teistes kooslustes.

KUULA LUGU!

Head Uudised GoodNews