1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hästi, Eesti!
  5. VIDEO! Sotsiaalse närviga megaärimees Urmas Sõõrumaa räägib annetamisest
VIDEO! Sotsiaalse närviga megaärimees Urmas Sõõrumaa räägib annetamisest

VIDEO! Sotsiaalse närviga megaärimees Urmas Sõõrumaa räägib annetamisest

Foto: Katrin Hinrikus

Kunstimetseenist raskekaaluärimees Urmas Sõõrumaa on täiega zen. Ja vastupidiselt linnalegendile ei toeta ta kaugeltki ainult sporti.

“Seda raha, mida mina olen paigutanud teiste inimeste rõõmuks ja hüvanguks – mis mulle enam tagasi ei tule –, on ikka üsna mitukümmend miljonit eurot,” ütles Sõõrumaa.

Ta toetab suuri peresid ning väikseid või puudustkannatavaid lapsi. Ja loomi. Näiteks Tallinna loomaaia tiigrit Pootsmanit, et see endale eluväärse kodu, Tiigrioru saaks. Kui selleks puhuks veel lisarahvast kampa kutsuda, ei ole 1+1 enam 2, vaid midagi sootuks rohkemat, on Sõõrumaa veendunud. Ja äritiigrina oskab ta peast arvutada küll.

“Kui keegi on võtnud selle projekti vedada ja räägib sellest, siis tulebki palju inimesi, võtab kätest kinni, tekib sünergia ja nii need asjad lahenevad,” rääkis Sõõrumaa Tiigrioru kohta.

“Ühiskond on üks suur terviklik kooslus ja selles on ikka nii, et osad inimesed on edukamaks loodud ja osad ei saa üldse omadega hakkama. Ja ühiskond areneb ikkagi keskmist liini pidi,” selgitas Sõõrumaa enda vastas istuvale Jüri Aarmale ja Artur Raidmetsale, miks osad projektid järelrahastust nõuavad. “Jõuad sa seda ühiskonna keskmist järele oodata? Siis sa teed eraalgatuse korras mõne projekti ära ja, ennäe imet, ühel hetkel on ühiskonna  keskmine ka järele jõudnud.”

Sõõrumaa usub energeetikasse ja isegi ta pinnavirvendus on diip. Hästi, Urmas!

Saade “Hästi, Eesti!” oli TTV eetris kolmapäeval algusega kell 20.45.

Vaata videot!

Head Uudised GoodNews