1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. VIDEO! Telesaate “Suvemiks” reporter käis tänavatantsulaagris Sello Reuben Modigaga pantsulat õppimas
VIDEO! Telesaate “Suvemiks” reporter käis tänavatantsulaagris Sello Reuben Modigaga pantsulat õppimas

VIDEO! Telesaate “Suvemiks” reporter käis tänavatantsulaagris Sello Reuben Modigaga pantsulat õppimas

suvemiks7Tallinna TV saade “Suvemiks” käis möödunud nädalal reporter Katrin Hinrikuse isikus tänavatantsulaagris Camp of Hip-Hop, kus ta õppis koos Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit Sello Reuben Modiga ja kogu laagrirahvaga tantsustiili pantsulat.

Seda tantsu tantsitakse suure kirega ja läbi tantsuliigutuste toob see kaasa tõelise õnnetunde. Külaline selgitab, et pantsula on vähem arenenud Lõuna-Aafrika piirkondade tantsustiil, linnades tantsitakse seda vähem, siinselt laagriseltskonnalt aga leidis ta suurt austust selle tantsu ja kultuuri vastu. “Siin laagris on palju armastust!” ütleb ta.

suvemiks4

13-aastane ja traditsiooniks saanud Camp of Hip-Hop aga on nädalane tantsulaager, kuhu tulid kokku oma ala profid, kes jagasid oma kogemusi Eesti, aga ka Soome ja Vene noortele. Üritus oli mõeldudki selleks, et noored saaksid midagi põnevat õppida ja huvitavalt aega veeta. “Oleme juba aastaid otsinud oma kohta ja nüüd oleme maandunud Liipa tallu,” räägib JJ-Street tantsukooli asutaja Joel Juht. “Laager sobib kõigile, ei pea olema tantsuproff — olen seda võrrelnud surfilaagriga, kuhu minnakse samuti kogemust saama.”

suvemiks8

Viis aastat tantsimisega tegelenud Eliise ütleb, et laagris on lahedad tantsijad, kellelt saab põnevat infot. “Tantsimine annab võimsa tunde!” kinnitab ta. Janeli hindab väga nädalat koos nendega, kes teavad tänavatantsukultuuri. “Olen kolm aastat tantsinud ja saan ennast läbi selle väljendada, minna mõtetest ja probleemidest eemale,” lisab neiu.

Joel Juht nendib, et tänavatantsukultuur on kommertslikus võtmes popim kui algne ja tegelik variant, sellest olenemata on huvilisi palju, sest tegu on popkultuuriga.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews