1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Viljandimaa Vapimärgi saab maavanemalt tänavu Viktor Brin
Viljandimaa Vapimärgi saab maavanemalt tänavu Viktor Brin

Viljandimaa Vapimärgi saab maavanemalt tänavu Viktor Brin

viljandimaa vapim2rgi n2idisViljandi maavanemale saabus kaksteist ettepanekut väärikate inimeste kohta, keda võiks autasustada 2014. aastal Viljandimaa Vapimärgiga.

Viljandimaa Vapimärgi nõukogu liikmetele saadeti esitatud taotlused tutvumiseks ja oma arvamuse kujundamiseks. Komisjon arutas läbi kõikide esitatute kandidatuurid ning otsustas autasustada 2014. aastal Viljandimaa Vapimärgiga maakonna inimeste seas lugupeetud arsti Viktor Brin`i.

Maavanem Lembit Kruuse ütles, et nõukogu tunnustab ja hindab vapimärgiga tööd, mida Viktor Brin on nelja aastakümne vältel Viljandimaa inimeste heaks töötades teinud.

Viktor Brin on alates 1970 aastast arst-neuroloogina töötanud Viljandi Haiglas ning nende aastate vältel pälvinud maakonna inimeste ja kolleegide tunnustuse.

Maavanema sõnul on kõik esitatud kandidaadid tublid inimesed, kes on oma ameti või ühiskondliku aktiivsusega kaasa aidanud kogukonna ja Viljandimaa arengule.

“Tänavuaastane otsus tuli langetada väga tihedas konkurentsis nelja väärika kandidaadi: Viktor Brin`i, Rein Grünbach`i, Feliks Keel`e ja Helmut Mõtsnik`u vahel. Viimaseks otsustavaks kaalukeeleks sai tunnustatus ja usaldusväärus Viljandi maakonna elanike seas,” rõhutas Kruuse.

Viktor Brin on neuroloog ja SA Viljandi Haigla sisekliiniku sisehaiguste osakonna vanemarst. Dr. Brin on oma tegevusega keerukas neuroloogia valdkonnas kaasa aidanud suure hulga Viljandimaa inimeste ravimisele ja tervenemisele. Viljandimaa inimeste seas on ta tunnustatud ja usaldusväärne arst. Valdkonna spetsialisti ja ühiskondlikult aktiivse inimesena on ta aidanud nii Viljandi haigla kui kogu maakonna tervishoiu arengule ning teeb seda jätkuvalt.

Viktor Brin lõpetas Tartu Riikliku Ülikooli arstiteaduskonna 1970.a ning on sellest ajast peale, üle 40.a töötanud Viljandi haigas arst-neuroloogina. TRÜ-s arstikutse omandamisel ja kliinilise ordinatuuri läbimisel TRÜ kliinikumi närvikliinikus dr. E.Raudami juhendamisel on V.Brin täiendanud end Tartus, Tallinnas, Moskvas, Norras Trondheimis ja Saksamaal Mindenis.Lisaks igapäevatööle on dr. Brin avaldanud rea artikleid erialaajakirjas “Eesti Arst”. Osaleb Viljandi Arstide Liidu töös.

Viktor Brin`i on tunnustatud IV järgu Punase Risti teenetemärgiga. Aastal 2009 pälvis ta Viljandi linna elutööpreemia pikaajalise ja südamega tehtud töö eest viljandlaste tervise eest hoolitsemisel.

Viljandimaa Vapimärk antakse kätte Viljandi maavanema, Viljandimaa Omavalitsuste Liidu esimehe ja Kaitseliidu Sakala maleva pealiku pidulikul vastuvõtul 21. veebruaril.

Vapimärk on Viljandi maakonna kõrgeim autasu Viljandimaal alaliselt elavale inimesele, kes on oma töö ja tegevusega eriti silmapaistvalt kaasa aidanud maakonna arengule. Vapimärgi asutas Viljandi Maavalitsus Eesti Vabariigi 85. sünnipäeva auks. Seni on Vapimärgiga autasustatuid kümme. Esimene Vapimärk omistati kodu-uurija Enno Piirile, eelmisel korral pälvis selle maakonna majanduselu arendaja Andres Veide.

Vapimärk on kuuest kuldsest viljapeast koosnev täht, mille peal on Viljandimaa vapp. Vapimärk on valmistatud juveelihõbedast prooviga 925° (kõikide detailide osas). Viljapead on reljeefsed, kaetud puhta (999°) kullaga. Vapikilp ja kotkas on hõbedast, viimistletud läbipaistva kuumemaili ning kuldamisega.

Head Uudised GoodNews