1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Anne Veski: Peipsimaa on tõeliselt ilus
Anne Veski: Peipsimaa on tõeliselt ilus

Anne Veski: Peipsimaa on tõeliselt ilus

Armastatud ja austatud lauljannal Anne Veskil on ka tänavune suvi esinemisterohke. Tuleval laupäeval ootab ees esinemine Mustvee linnapäevadel. Anne Veskipeab Mustveed ja Peipsimaad üheks Eestimaa ilusamaks paigaks.

Mida tähendavad teile väljendid Peipsimaa ja Mustvee kui Peipsi pealinn?

Peipsimaa on ikka väga ilus koht, mida kiidavad paljud inimesed. Ma olen käinud seal ikka sageli esinemas. Mitu kontserti on toimunud ka Mustvees. Üheks selle linna sümboliks on kindlasti kaasaegne sadam.

Kas vastab tõele, et teie perel on Mustvees ka kinnistu?

Jah, nii see on. Selle muretsemise põhjus on selleski, et mu kaasa Benno Beltšikov on kirglik kalamees. Kala püüab ta ennekõike landiga. Samuti kui Peipsiääres ringi sõidame, oleme ka teeääres auto peatanud ja kala ostnud.

Millist repertuaari seekordsel kontserdil esitate?

Laulan juba nii tuntud laule kui ka uusi. Kindlasti põimin esinemisse laule, mida varem kuuldud pole ja mis on peagi valmival plaadil. Esitlen plaati tänavu 22. detsembril Saku suurhallis toimuval kontserdil, mis on pühendatud neljakümne aasta möödumisele minu lavatee algusest. Kontserdi pealkirjaks ongi „40 aastat laval“.

Kuidas kogute elujõudu?

Ikka särast vaatajate silmades. Kui rahvas ikka kaasa elab ja laulab, siis mida sa hing veel tahad. Eesti rahvas on väga lõbus. Mina küll ei näe mingeid kustumise märke. Need inimesed, kes minu kontserdile tulevad, teavad, mida tahavad ja annavad energiat ka tagasi.

Need inimesed, kes minu kontserdile tulevad, teavad, mida tahavad ja annavad energiat ka tagasi.

Kindlasti on Mustvee kontserdiks ka ilusat ilma vaja?

Seda kindlasti. Loodame, et paistab päike, kuid samas ei peleta kedagi eemale ka väike vihmasabin.

Millises kostüümis Mustvees esinete?

Selle üle tuleb mõelda. Ja tavaliselt otsustavad naised seda vahetult enne tähtsat sündmust.

Mustveesse õhtusele kontserdile tuleb ka teisi tuntud esinejaid, näiteks võluv lauljatar Getter Jaani, ansambel Terminaator eesotsas karismaatilise ja jõulise Jaagup Kreemiga. Kuidas seda koosseisu hindate?

Kõik on tugevad esinejad. Getter Jaaniga olema duetis laulnud laulu „Donna“, mis algab sõnadega: „Kes olla võib see salapärane daam, daam, kes meeste meelekindlust paigast lööb“.

Mustvee on ka viie erineva kogudusega kirikute linn. Kas olete neid külastanud?

Sellised plaanid on olnud. Vanausuliste kultuuri ja elulaadiga olen tutvunud ka Mustvee lähedal Tiheda külas.

Kui esinemisterohke on tänavune suvi üldse olnud?

Kontserte on palju olnud. Olen juba esinenud Pühajärve kaldal toimunud Retrobesti festivalil ning laulnud ka Saaremaal. Üks omalaadsemaid esinemisi oli Prangli saarel, kus laulsin esmakordselt.

Usutles Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews