1. Avaleht
  2. Online
  3. ONLINE! JJ-Street Baltic Session 2013
ONLINE! JJ-Street Baltic Session 2013

ONLINE! JJ-Street Baltic Session 2013

17:39 - Intervjuu 70-aastaste positiivsusest pakatavate vanaemadega, kes lähevad lavale hip-hopi saatel tantsima!

[caption id="attachment_171388" align="aligncenter" width="900"]Foto: Kertin Vasser Foto: Kertin Vasser[/caption]

Enne lavale minekut otsustasime uurida oma rõõmsameelsuse ja positiivsusega kogu Eestimaale eeskujuks olevatelt hip-hopp vanaemadelt, kust tuli otsus lüüa kaasa sellises projektis ning mis tunne on enne lavale minekut.

Kust tuli otsus kaasa lüüa ja tantsima hakata?

Tegelikult on selle taga Kesklinna Sotsiaalkeskus, kust sai kõik alguse. Lisaks võttis Reet Linna ühendust ning rääkis meile oma mõttest pakkuda vanematele inimestele midagi uut proovida saate “Prillitoos” raames. Meie seast oli üks see tegus, kes innustas ka teisi kaasa lööma ning nimesid kirja panema.
Kohale toodi Joel ja hakkasime tantsima. Tänu treenerile Joel Juhile jõudsimegi siia.

Milline tunne oli alguses, kas oli ka raske hakata tantsima?

Põnev, raskust ei olnud üldse! Enamus on meist eluaegsed võimlejad tegelikult. Algus oli kõike muud, kui raske.

Millised need kaks nädalat välja nägid teie jaoks?

Põnevad, iga trenni kord oli nagu uusi ning õppisime pidevalt midagi juurde. Meie kõigi jaoks on see esmakordne kogemus. Tuttavad on siiani väga üllatunud ja imestavad, kuna oleme väga palju meedias nähtaval.

Kuidas lähedased reageerisid?

Positiivselt ja julgustasid takka.

Kuidas enne lavale minekut tunne on?

Tugev ja väga hea, meie eest on nii hästi hoolt kantud. Meil on siin lava taga väga head tingimused.

Kas võtaksite uuesti selle asja ette?

Me mitte ei võta seda uuesti ette, vaid jätkame edasi ning ootame seda huviga!

Mida ütlete teistele enda ealistele, kes ei julgeks sellist asja ette võtta?

Soovime rohkem julgust ja aktiivsust, kellel tervis kannatab – tuleb liikuda ja uusi asju ette võtta!

Meie näol sooviti näidata, et ei ole vanuselisi piire. Võivad olla tervise hädad, aga vanusega ei saa ennast välja vabandada ning välja lülitada elust.

Tulge tantsima!

GoodNews toimetusega vestlesid mõned hetked enne suurt ja kauaoodatud esinemist Eestimaa eeskujud – meie kõigi armastatud hip-hopp vanaemad! 

Usutles Tuuli Mäemat


17:23 - Intervjuu Joel Juhiga memmede treeningust!

[caption id="attachment_171389" align="aligncenter" width="900"]Foto: Kertin Vasser Foto: Kertin Vasser[/caption]

Uurisime põliselt tantsijalt ning ürituse korraldajalt Joel Juhilt, kust tuli idee treenida vanaemasid ning kuidas on tunne enne lavale minekut.

Millal algasid vanaemade trennid?

Trennid said alguse oktoobri alguse esimestel nädalatel.

Kust selline idee tuli?

Peamine sõnum seisneb selles, et paljud inimesed väidavad, et nad on vanad tantsimiseks – nii mõeldes inimesed tegelikult eksivad. Ma olen sellest tüdinenud, et inimesed seavad endale vanuselisi piire. Reet Linna soovis Prillitoosis kasutada vanamemmede formaati ning rõhuda millegi uue proovimisele. Meie mõtted ühtisid ja see on meie mõlema missioon. Inimesed võivad olla ka vanemana nooruslikud ning mitte jääda kinni vanadusse. Tantsimisega pole kunagi hilja alustada!

Millised on olnud treeningud?

Väga huvitavad, arvestades seda, et tegu on 70 pluss vanuses inimestega. Minu jaoks ei olnud need kindlasti tavalised treeningud. Vanaemadel on rohkem sotsialiseerumise eesmärk ning teineteisega kokku saamise tähtsus. Vanusest tulenevalt kiputi unustama treeninguid ja kavasid aga see polegi oluline:).

[caption id="attachment_171390" align="aligncenter" width="600"]Foto: Kertin Vasser Foto: Kertin Vasser[/caption]

Mida andis teile see kogemus?

Õpetas seda, et mul oli õigus selles osas, mida vanemad inimesed tunnevad, kui neid tempeldatakse vanuriteks. Tegelikult on nad lahedad, sisemiselt ikka veel nooruslikud, kui neile antakse võimalus olla noored ja viibida noorte inimeste seas.

Mida võib varsti laval näha?

Kahenädalast väikest juppi sellest, millega hakkama saime ja  mida me jõudsime teha. Samuti väikest showd koos vanaisaga, kelleks olen ma ise kehastunud. Minu roll on selles asjas vältida sassi ajamisi, kuna tegu on vanemate inimestega. Ma olen neile abimees laval.

Kuidas on enesetunne enne lavale minekut?

Väga kihvt, tund enne esinemist õpin käima nagu vanem härrasmees kepiga ning sisenen rolli. Loodan, et saame toreda asjaga hakkama, mida oleme kaks nädalat ehitanud.


16:42 - Baltic Sessioni peaüritusel astuvad üles tantsivad 70-aastased vanaemad!

[caption id="attachment_171391" align="aligncenter" width="900"]Foto: Kertin Vasser Foto: Kertin Vasser[/caption]

Vähem kui tunni pärast näeme Nokia Kontserdimajas toimuval Baltic Sessioni peaüritusel tantsivaid vanaemasid. JJ-Street´i juht ning ürituse korraldaja Joel Juht on treeninud 70-aastaseid tantsu armastavaid väärikas eas daame nende uueks tantsunumbriks, mis leiab aset juba varsti Nokia Kontserdimajas!

Tundub uskumatu, et Joel Juht on suutnud panna 70-aastased hip-hopi järgi tantsima, kuid tõesti nii see on. Ta on neid treeninud just tänaseks uueks tantsunumbriks.

Joel Juht tegi koostööd Reet Linnaga, kes on idee autor ja kellel on eesmärk suunata vanemaid inimesi proovima uusi ja põnevaid asju, mida nad varem teinud pole.Kujutage ette 70-aastaseid vanaemasid tantsimas hip-hoppi säravates kostüümides!


16:36 - Tänasel Baltic Sessioni üritusel tunnustatakse parimaid tänavakunstnike!

[caption id="attachment_171392" align="aligncenter" width="1024"]Foto Gregor Jürna Foto Gregor Jürna[/caption]

Möödunud nädala keskel leidis aset JJ-Street Baltic Sessioni tänavakultuurifestivali raames seintepuhastusaktsioon, mille eesmärgiks oli tuua esile erinevused illegaalse sodimise ja tõelise seinakunsti vahel. Seintepuhastusaktsioon oli soojenduseks Street Art Jam võistlusele, kus osalesid graffitimeistrid ka Lätist ja Venemaalt.

Seintepuhastusaktsiooni raames sai kaetud värviga 175 ruutmeetrit ning lisaks Telliskivi Loomelinnakus ka teine sein. Seina hakkasid professionaalse kunstiga katma Eesti parimad graffitimeistrid ning tunnustatud meeskonnad KIWIE Lätist ja TAD Venemaalt.

Street Art Jam´i võistluse parimad graffitimeistrid saavad tunnustatud täna õhtusel auhinnagalal kell 20.00!


16:32 - Lenel Karu: Sellel aastal on maja täiesti välja müüdud!

[caption id="attachment_171393" align="aligncenter" width="638"]Foto: Gregor Jürna Foto: Gregor Jürna[/caption]

Goodnews uuris Lenel Karult, kes on üks Baltic Sessioni korraldajatest, kuidas on üritus alanud ning millised on emotsioonid.

Kuidas on Baltic Session üritus alanud?

Väga hästi, sellel aastal on maja täiesti välja müüdud, rahvast on palju ning emotsioonid laes. Muusika mängib kõikjal ning rahvas tantsib isegi koridorides ning kohtades, kus vaid ruumi leidub. Lava on kujundatud poksiringina, mistõttu oli avamine eriti võimas, sest just seal staarkülalised üles astusidki. Terve üritus on siiani graafikus.

Kui suured on ürituse ettevalmistused olnud?

Ettevalmistused algasid selle aasta alguses, kaks viimast kuud on eriti kiired olnud. Kohale on toodud kõige tähtsamad kohtunikud ning professionaalsed võistlejad. Palju võistlejaid on USA’st, Prantsusmaalt ja mujalt maailmast. Võistlejad ning kohtunikud ei ole enam ainult Eestist, vaid üritus on läinud ülemaailmseks. Just viimane nädal on olnud hullumeelselt kiire, viimased ettevalmistused on olnud kõige suuremad.

Kuidas väliskülalised end Eestis tunnevad?

Kõik on väga rahul. Neile meeldivad kõik kategoorijad, ürituse süsteem, Eesti publik ja kohale tulnud rahvas, kes on nende arvates väga kaasaelav ja kaasahaarav. Külalistel on väga lõbus, mistõttu see üritus ei ole nende jaoks töö vaid pigem rõõm ja lõbu. JJ-Street on nende arvates hindamatu organisatsioon ja üritus on hästi organiseeritud.

Terve nädal on olnud tantsuline ning kunstiline, mis on aga kõige põnevam olnud?

Kindlasti neljapäev ja reede ning loomulikult seinte puhastamine. Vihmast hoolimata joonistati ja elati kaasa ning isegi tantsiti väljas joonistajatele taustaks.
Reedel algasid koolitused ning Eesti Rahvusraamatukogu oli inimestest pungil. Tänavakunstivõistlus reedel tõi kohale väga palju erinevas vanuses inimesi.

Milline oli seinte puhastamise tulemus?

Puhastati sodid ning kritseldused seintelt, tehti pind vabaks uutele joonistustele. Lõpptulemuseks olid puhtad seinad ning valmis kunstiks. Kindlasti oli tegevusel ka heategevuslik ning eeskuju märk – luua noorte poolt tänavatele puhtust ning siis kunsti!

Mis on ürituse põhiline sõnum ja eesmärk?

Põhiline eesmärk on näidata inimestele seda, kui tore on tänavakunst ja hip-hop kultuur. Meil tuleb toetada noori andekaid Eesti tantsijaid. Eesmärgiks on kindlasti ka kogu perele pakkuda midagi suurejoonelist ning kvaliteetset meelelahutust. Kohal on inimesed, keda oleme muidu harjunud nägema teleka vahendusel ning see, et nad meie riiki külastavad, on suur au.

Millega tänane päev lõppeb?

Autasustamine leiab aset kell 20.00. Pärast üritust on afterparty klubis Studio. Kõik huvilised on sinna oodatud!

“Kõigile, kes jäid sellel aastal pileti ostmisega hiljaks, soovitame järgmine aasta varakult pilet soetada. Jälgige meie selle aastast sündmust meedia vahendusel ning hinnake Eesti tantsijaid ja tänavakultuuri,” rääkis Baltic Sessioni üks korraldajatest Lenel Karu emotsionaalselt JJ-Street Baltic Session’i avamisel.


15:56 - Baltic Session´i afterparty toimub klubis Studio!

[caption id="attachment_171394" align="aligncenter" width="1024"]Foto: Gregor Jürna Foto: Gregor Jürna[/caption]

Pärast hullumeelset tantsupäeva ootab tõelisi tantsuhingi paradiisi klubi Studio, kus toimub Baltic Sessioni järelpidu. Just see pidu võtab kokku selle tänavakultuuri festivali nädala.

JJ-Street BALTIC SESSION Official AFTERPARTY @ Club STUDIO

Pilet: Festivali käepaelaga kogu öö või FB attendiga esimene tund 5 €
Ilma käepaela või attendita 10 €

Uksed avatakse: 22:00
Vanusepiirang: 18+

Head pidust pühapäeva ööd kõikidele!


15:50 - Baltic Sessionil on kohal Shaik USA´st!


Tutvustame Teile järgmist erikülalist, kes on tantsinud juba alates kolme aastasest peale!

Shaik, USAst

Shaik on pärit Queens, New York’ist. Tema tants sai alguse, kui oli vaid 3-aastane. Tõsisemalt hakkas ta tantsuga tegelema 9-aastaselt, 13-aastaselt sai temast tantsuikoon, kes ühines tuntud tantsugrupiga The Dynamic Breakers (eelnevalt tuntud kui Rockers). Pärast New York’i vallutamist sai tema lavaks kogu maailm.

Shaik’i oskused on teeninud talle kiidusõnu ülima koreograafi- ja sooloartistina. Ta on tuuritanud kui kaastantsija ning koerograafina nii Ameerika Ühendriikides kui ka mujal. Mõned tema saavutused on olnud selliste artistidega nagu Run-DMC, Guy, SWV, Bobby Brown, Al B. Sure!, Heavy D and The Boys, A Tribe Called Quest, Diana Ross. Oma karjääri jooksul on ta tegelenud ka modellindusega ja on olnud kaasatud mitmetes moeshowdes ja publikatsioonides.

Tal on energiline ja spontaanne iseloom, tantsule läheneb ta relvituks tegevalt ja sujuvalt. Shaik’i loominguline stiliseerimine defineerib uuesti tantsukunsti parameetreid! Ta on truu veteran ning annab väljakutseid traditsioonilistele ideedele ja meetoditele, samal ajal kui loob unustamatut perfektsionismi ja põnevust.


15:48 - Täna näeb laval ka tantsu armastavaid lapsi!

[caption id="attachment_171396" align="aligncenter" width="1024"]Foto: Gregor Jürna Foto: Gregor Jürna[/caption]

Kolme tunni pärast jõuab lavale kategooria, kus saab näha väikseid tantsulapsi. Kategooria kannab nime Hip-Hop Lapsed 1 VS 1.

See kategooria on mõeldud 6-12 aastastele osalejatele. Eelvoorude ajal on igal tantsijal 30 sekundit, et näidata oskusi. Kohtunikud valivad 8 tantsijat, kes lähevad edasi veerandfinaalidesse. Veerand-, poolfinaalis ja finaalis on tantsijal 2 väljaminekut. Võitjat autasustatakse sponsorite poolt välja pandud auhindadega.

Lisaks väikestele lastele jõuavad lavale ka mehed kategoorijaga Hip-Hop Gentlemen 1 VS 1, mehed jõuavad lavale kl. 19.35.

Eelvoorus on igal meessoost tantsijal oma oskuste näitamiseks 45 sekundit. Kohtunikud valivad välja 8 tantsijat, kes pääsevad edasi finaalidesse. Veerand- ja poolfinaalides on igal tantsijal 2 väljaminekut, finaalis 3 väljaminekut. Võitjat autasustatakse rahalise auhinnaga ja sponsorite poolt välja pandud auhindadega.

Hip-Hop tants viitab hip-hop muusika järgi tantsitavatele tantsustiilidele, mis on arenenud hip-hop kultuuri osana. Siia alla kuuluvad mitmed stiilid, mis arenesid välja 1970ndatel afro- ja latiino-ameeriklaste ringkondades. Hip-hop’i eristab teistest tantsustiilidest selle improvisatsiooniline loomus ning tantsijad osalevad tihti battle’ites, mis kujutavad endast formaalseid või vabas vormis tantsuvõistlusi. Vabas vormis improvisatsioonilised võistlused jms toimub enamasti cypher’is – ringikujuline tantsuplats, mille inimesed loomulikult tantsu käigus moodustavad. Need kolm elementi – improviseerimine (freestyle), battle’Iid ja cypher’id – on hip-hop tantsu võtmesõnad.


15:34 - altic Session peaürituse auhinnad!

[caption id="attachment_171397" align="aligncenter" width="600"]Foto: Kertin Vasser Foto: Kertin Vasser[/caption]

Nokia Kontserdimajas toimuva Baltic Sessioni peaüritusel, kus on 15 kategooriat, on ka uhked auhinnad.

Selle aasta on auhinnafond on 5000 €!

Hip-Hop Ladies 1 vs 1 – 250 €
Hip-Hop Gentlemen 1 vs 1 – 250 €
Locking 2 vs 2 – 300 €
Popping 1 vs 1 – 200 €
House 1 vs 1 – 200 €
Showcase – 1000€
Ultimate Bboy 7 to Smoke – 200 €
Break Crew 5 vs 5 – 1000 €
Toprock 1 vs 1 – 200 €
Vogue Performance – 200 €
Runway – 200 €
Krump 1 vs 1 – 200 €
Propdance – 1 vs 1 – 100 €
Hip-Hop Kids 1 vs 1 võitja saab omale sponsorite poolt välja pandud auhindu!


15:17 - Saage tuttavaks! Need on tänase Baltic Sessioni peasündmuse kohtunikud!


Tutvustame Teile tänase peasündmuse kohtunike. Kokku on neid 10, meie toome Teieni neist kolm.

Kim Holmes, USA’st

Näitlejatar, legendaarne Hip-Hop’i tantsija, tunnustatud õpetaja, koreograaf, Universal Dance Movement’i looja – see on tema!

Kim Holmes on olnud tantsustseenil rohkem kui 20 aastat. Tema tantsusoolod on saanud mõjutusi nii balletist, jazzist, moderntantsust, aafrika tantsust kui ka hip-hop’ist ja house’ist. See kõik annab tahtmist teda veel rohkem näha. Kim’i talent ja oskused on pühendatud liikumisele, et inspireerida inimesi igas vanuses elama oma elu positiivselt.

“Tants on kui liikumis-maailm, mis annab meile võimaluse väljendada kõiki meie emotsioone ning annab meile võime vabastada, parandada ja olla kui vaba hing,” rääkis Kim Holmes.

Bboy Gipsy, Venemaalt

Venemaalt Rostov On-Don linnast pärit maailmatasemel breiktantsija Zenja tuntud kui bboy Gipsy King alustas tantsimisega 2005. aastal. Algusaastatel kasvas välja tantsugrupp nimega “Ability Crew”, kuhu kuulus neli breiktantsijat, kaasaarvatud ka bboy Gipsy. Peale kahte aastat tegutsemist liitus gruppi juurde veel kaks inimest. Mõne aasta möödudes kasvasid grupiliikmete teed lahku ning grupp lakkas tegutsemast. Pärast seda märkas Venemaa kõige tugevam ja tuntum breiktantsu grupp “Predatorz” bboy Gipsy annet ning ta kutsuti gruppi. Sellest ajast saati on bboy Gipsy King ühe maailmas vägagi tuntud grupi “Predatorz” liige ning ühtlasi ka väga edukas breiktantsija, kes on saavutanud mitmetel nimekatel võistlustel esikohti.

Saavutused:

IBE 2011 (Holland) 1. koht
Trophy Master 2011 (Prantsusmaa) 1. koht
Energy Urbans Enternation battle 2012 (Prantsusmaa) 1. koht
Hip-hop new school battle 2012 (Prantsusmaa) 2. koht
Hip-opsession 2013 (Prantsusmaa) 2. koht
Street artist 2013 (Prantsusmaa) 2 vs 2 (koos bboy Guniga) 1. koht
Block Party 2013 (Prantsusmaa) 2. koht
Breakcreation 2013 (Belgia) 1. koht
Burn Battle School 2013 (Ukraina) 1. koht

Bboy Focus, Soomest

Ta on olnud kohtunik, tantsinud ja esinenud inimeste jaoks üle kogu maailma.

Lapsena mõjutas tema muusikamaitset tema õde, kes oli suur Michael Jacksoni fänn ning tutvustas talle ka MC Hammeri ja Vanilla Ice’i kassette.

Esimest korda nägi ta break’i 11-aastastelt koolipidudel, kus vanemad poisid sellega tegelesid. Kuigi tema arvates oli see väga intrigeeriv ja hirmutav, veensid tuttavad teda trenne alustama. Tegelikult oli ta õnneseen, et sai õppida break’i 1995.aastal, kui see stiil ei olnud veel laialt levinudki.

Oma esimese tantsurühma MidPoint Rockers moodustas ta ligikaudu aastal 1997 ning viis aastat hiljem rajati Flow Mo crew. Sellest hetkest alates algas tõeline tantsuelu: nädalate kaupa treenimine, nädalavahetusted täis üritusi ja reisimist, kaasa löömine ja oma oskuste proovilepanek kõikidel võistlustel.Viie aasta möödudes avanes Bboy Focusel võimalus reisida üle maailma, tantsida viiel erineval mandril ja kohata sadu tantsijaid. Teda on kutsutud kohtunikuks maailma suurimatele tantsuvõistlustele ja õpetama tuhandeid inimesi. Vapustav reis ei ole lõppenud, vaid kestab tänaseni.

Bboy Focus avas koos kolme Flow Mo Crew liikmega stuudio Saiffa Flow Mo Tantsukool Helsinkis. Nüüd organiseerib Saiffa mitmeid suursündmusi tantsijatele, näiteks Flow Mo Anniversary ja Soome Bboy Championships koos Soome Bboy Ühendusega.

Olles üks parimaid bboysid maailmas, on ta võitnud mitmeid võistlusi nagu Circle Kingz, IBE ning saavutanud esikohti Soome tantsuvõistlustel. Bboy Focus on osalenud edukalt erinevatel võistlustel nagu World Bboy Classics, UK Bboy World Championships ning Juste Debout finaalidel. Lisaks on bboy Focus osalenud mitmetes muusikavidodes ja TV-saadetes.


14:40 - Baltic Session erikülalised taas teie ees!

benny-ninja.jpgGoodNews tutvustab Teile järgmisi erikülalisi tänaselt JJ-Street Baltic Session´i peaürituselt.

Benny Ninja, USAst

Benny on töötanud koos artistidega nagu David Michlek ning koreograaf Karol Armitage. Ta on esinenud ning osalenud mitmetel moeshowdel Pariisis ja Londonis. Teda on näha olnud ka mitmetel tantsuetendustel üle maailma.

Benny suudab rahva ahhetama panna oma painduvuse, kõnnaku ja poseerimisoskusega. Ta on olnud külalisesineja saates „America’s Next Top Model“ ja „Tim Gunn’s Guide to Style“.

 

 

Javier Ninja, USAst

Javier_Ninja_Baltic_Session-222x327.jpgJavier on olnud Vogue stiilis väga edukas. Tema formaalne õpe tantsus algas juba 6-aastaselt, kui ta tegi katsed tantsukooli nimega The New Ballet School. Javier on proovinud erinevaid tantsustiile, kuid 2002. aastal muutus ta elu täielikult, kui ta hakkas käima New Yorgi house muusika klubides. Seal kohtus ta esmakordselt Willi Ninja ja Benny Ninjaga. 5 ja pool aastat hiljem oli ta valmis ”Ballroom” võistlusteks. Tema esimene võit tuli Willi Ninja & Kevin Omni ‘ballil’ New Way kategoorias. Lisaks tulid veel võidud sellistel üritustel nagu The ICON, The Latex ja P.O.C.C. Javier on olnud House Dance International võistlusel 3-kordne tšempion.

Ta on teinud sooloesinemisi ning tuuritanud ka ringi House of Ninja grupiga. Üheskoos Tyra Banksi ja Benny Ninjaga on ta olnud ka osa America’s Next Top Model saatest. Tema viimaste saavutuste hulka kuuluvad esinemine Juste Debout tantsufestivalil Pariisis ja kaasalöömine dokumentaalis Flow Affair.

primal-kanadast.jpgPrimal, Kanadast

Amadeus “Primal” Marquez on NORTHBUCK’i omanik, mis on Kanada nr. 1 krump tantsustiili kompanii. Primal on ühtlasi ka Kanada üks parimaid krump tantsijaid. Ta on osalenud sellistes videotes nagu  ”RGB Move” 2010 Winter Olympics commercial, “Star” Converse Commercial, “Krump 360″. Ta on esinenud sellistes kohtates ja üritustel nagu  Dundas Square, Nathan Phillips square (city hall), Air Canada Centre, King of the Dot “Ground Zero” (KOTD), peaaegu igas Toronto ööklubis (XS, Government, City, Wetbar, Brunswick House, This is London). Primal on esimese Krump turniiri võitja Torontos – võites “Krump King of Toronto” tiitli. Ta on koostööd teinud selliste krump stiili legendidega nagu Big Mijo, Crush, B-Dash jne. Ühtlasi on ta osalenud ka paljukiidetud tele-show’des nagu CP24, Breakfast television, Rogers Channel, FOX, ABC ja NBC.


14:34 - Finaali esimene kategooria on Prop Dance

[caption id="attachment_171407" align="aligncenter" width="900"]Foto: Kertin Vasser Foto: Kertin Vasser[/caption]

Vähem kui kahe tunni pärast algavad laval finaalid ning neist esimene on väga huvitav kategooria – Prop Dance.

Prop Dance kategooria on loominguline ning ebatavaline. DJ valib ükskõik millisest žanrist ükskõik millise loo! Tantsijad peavad kasutama oma tantsus vähemalt kolme kümnest laval olevast rekvisiidist. Asju võib leiduda igasuguseid – näiteks tool, pildiraam, müts jne. Tantsijad näevad neid esmakordselt alles laval. Kõik tantsijad peavad kasutama oma tantsuoskusi ja loovust, et luua meeldejääv 1-minutiline show.

Võitjat autasustatake raha ja sponsorauhindadega.

Pärast Prop Dance saab alguse kategooria, mille nimeks on – Kohtuniku etteaste – võistlevad Benny Ninja ja Javier Ninja.

Sellest kategoorias näeb maailmatasemel tantsijate taset!


14:21 - Baltic Session staarkülalised!


Tutvustame Teile kolme Baltic Sessioni peasündmusel kohal olevat staarkülalist.

DJ ICE-C Saksamaalt

Chris, aka DJ ICE-C, avastas juba varases nooruses sideme hip-hop’i, Funk’i ja Soul’iga. Enne plaatide keerutamist tegeles ta 1999. aastast hip-hop’i elemendi- breiktantsuga. Pärast pikka DJ’ingu harjutamist kutsuti ta 2002.aastal muusikat mängima suurtematele kooli üritustele. Aja möödudes kutsuti teda ka mitmetele tähtsamatele hip-hop’i üritustele. Nüüdseks on ta tunnustatud Saksamaa DJ, keda kutsutakse kõikidele üritustele muusikat mängima.

FIRELOCK Usa’st

See mees on pannud särama nii lavasid, kui ka tänavaid juba 13 aastat. Tantsumaailmas on ta saavutanud erinevaid võite, sealhulgas Juste Debout 2011 vs 2 Locking tšempion, 3-kordne Hip-Hop International. Tema saavutuste ning võitude nimekirja võiks jätkata lõputult.

 

 

 

 

ADL.jpgADL, Saksamaalt

 

ADL on üks Euroopa hip-hop kultuuri pioneere, kes alustas 1980ndate alguses breik tantsijana Malmö linnas, Rootsis.

Ta on esinenud koos mitmete kuulsate artistidega nagu Tribe Called Quest, Jungle Brothers ja Wu Tang Clan. Viimastel aastatel on ADL kirjutanud lugusid sellistele tipptegijatele nagu Shakira, Enrique Iglesias jne.

 

 

13:55 - JJ-Street Baltic Sessioni finaalpäev on käes!

Rahvusvaheline tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session hakkab lõpule jõudma ning viimane üritus Nokia Kontserdimajas algas nüüd.

Tung üritusele on nii suur, et rahvas ei taha ustest sisse mahtuda. Rahvast on igas vanuses – seega ei ole üritus populaarne vaid noorte seas.

Erikülalisi on nii USAst, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Inglismaalt, lähinaabrusest Venemaalt, Soomest ja paljudest teistest riikidest!

Hetkel on käimas poolfinaalid:

13:10 Locking 2 VS 2
13:30 Popping 1 VS 1
13:45 Hip-Hop Ladies 1 VS 1
13:55 Hip-Hop Gentlemen 1 VS 1
14:05 House 1 VS 1
14:20 Krump
14:30 Vogue

Selle järel on väike paus ning vaba tantsuplats kõigile.
Pärast pausi ootavad ees finaalid.

Head Uudised GoodNews