1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. SUURIMAD AVASTUSED! Ekraanile jõuab uus teadussari “Geenius Stephen Hawkingiga”
SUURIMAD AVASTUSED! Ekraanile jõuab uus teadussari “Geenius Stephen Hawkingiga”

SUURIMAD AVASTUSED! Ekraanile jõuab uus teadussari “Geenius Stephen Hawkingiga”

Stephen_Hawking_2National Geographic kanalil esilinastub 20. juunil kell 22.00 uus teadussari „Geenius Stephen Hawkingiga“. Kuueosalist sarja viib läbi tunnustatud füüsikateoreetik, professor Stephen Hawking. Igas osas osaleb grupp tavalisi inimesi, kellele esitatakse väljakutse leida lahendused teadusajaloo kõige keerulisematele ja tähtsamatele küsimustele.

Läbi sajandite on ajaloo suurimad mõtlejad saavutanud silmapaistvaid teaduslikke läbimurdeid. Uues kuueosalises seriaalis soovib professor Stephen Hawking näidata, et tavalised inimesed suudavad samuti mõista, kuidas on sündinud inimkonna suurimad teadusavastused. Igas osas lahendavad ülesandeid kolm “tavalist“ inimest, kes igapäevaselt teadusega ei tegele.

Igas osas otsitakse vastuseid uutele küsimustele. Laiaulatuslike eksperimentide ja tähelepanuväärsete demonstratsioonide käigus arutatakse lahti evolutsioonibioloogia, astrofüüsika ja kvantmehhaanika müsteeriumid. Näiteks selgitatakse, kas ajas reisimine on võimalik ning milline on tõenäosus, et ka teistel planeetidel eksisteerib elutegevus.

osa1_WhereAreWe_2

Teleprojektiga soovib Stephen Hawking tuua teaduse suurema publikuni. Vaatajad saavad lahendustele kaasa mõelda ja tunda end teadlastena. Osalejad ja televaatajad viiakse ajas tagasi – antiiksesse Kreekasse, kus Erastosthenes arvutas välja Maa ümbermõõdu, ja hiljutisemasse aega, mil Edward Hubble leidis vahemaa meie planeedi ja kaugemate galaktikate vahel.

Stephen Hawking on üks maailma tuntumaid füüsikuid ja kosmolooge, kes on kirjutanud nii raamatuid kui ka jaganud oma mõtteid ja avastusi pidades loenguid. Üks tema suurimaid panuseid teadusesse on teoreetiline ennustus, et mustad augud eraldavad kiirgust, mis on tuntud Hawkingi kiirgusena.

Head Uudised GoodNews