1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Video! Jaan Tätte: kui oled harjunud vabadusega, mida maaelu pakub, siis linnateed enam pole
Video! Jaan Tätte: kui oled harjunud vabadusega, mida maaelu pakub, siis linnateed enam pole

Video! Jaan Tätte: kui oled harjunud vabadusega, mida maaelu pakub, siis linnateed enam pole

Teisipäeval, 30. mail, läks Saaremaalt Mändjalalt eetrisse Tallinna Televisiooni esimene ajalooline intervjuu ja on vist loomulik, et telekanali juhi Revo Raudjärve vestluskaaslaseks oli üks kuulsamaid saarlasi, õigemini vilsandlasi, muusik Jaan Tätte, kes tunnistas kohe alguses, et pealinnas näeb teda üha harvemini.

Küll aga näeb teda varsti Eestimaal ringi tuuritamas, sest koos vana sõbra Jaan Pehkiga minnakse 20. juulist kahenädalasele kontsertreisile, pakkumaks rahvale laulu ja nalja, mis kahe Jaani igat kohtumist saadavad.

Kumbki mees on lubanud luua kaks uut laulu, mis lauldakse koos häälde enne tuuri Vilsandil toimuvas laululaagris. Kui Revo Raudjärv uurib, kas Vilsandi annab inspiratsiooni laulude loomiseks, vastab Jaan Tätte, et pigem tulevad need elust enesest, samuti möödunud aegadest, mil oldi uljam ja hakkajam. “Laulu saab teha siis, kui enam millestki aru ei saa, ja siis saad läbi laulu vastuse!” selgitab ta, lisades, et enne tuleb peas puhas valge paber moodustada — kui seal on sigrimigri, siis midagi ei tule, ja selles osas aitab Vilsandi tõesti, nagu ka mõne aasta eest läbi tehtud ümbermaailmareis.

Mis aga puutub elusse Vilsandil, siis sõnab Jaan Tätte: “Kui oled harjunud selle vabadusega, mida maaelu pakub, siis linnateed enam pole!” Vilsandi pole siiski eksootiline troopikasaar, ajal, mil Kuressaare rahvas käib lühikestes pükstes, kannab muusik tuulisel saarel jopet, sest sinna jõuavad Atlandi ilmastikumuutused kõige varem. Suvel on saarel siiski lärmakam, sest siis täituvad 30 suvilat puhkajatega. Intervjuu lõpetab Jaan Tätte tuuriunistusega: “Tulevad ilusad päevad!”, sest lisaks õhtustele kontsertidele mahuvad sellesse ka päevased sõidud Eestimaa kõige kõrvalisematel teedel.

Vaata videot!

Head Uudised GoodNews