1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEO! Mis on Epp Kärsini edu aluseks?
VIDEO! Mis on Epp Kärsini edu aluseks?

VIDEO! Mis on Epp Kärsini edu aluseks?

Epp Kärsin
Fotod: Helena Ruudi

Tallinna Televisiooni “Suvestuudios” on GoodNews peatoimetaja ja saatejuht Monika Kuzminaga vestlemas eriti seksikas ja naiselik naine, kes on eestlaste magamistubadel eesriide nii eest ära tõmmanud, et tema seksuaalkoolituste järjekord on ülipikk — selleks naiseks on Epp Kärsin.

Lingam massaaži koolitaja Epp arvab, et sellest asjast polnud lihtsalt keegi varem rääkinud ja tema võttis lihtsalt selle teema ette, sest ei kujuta elu ilma naudinguteta ette. “Kui rääkisin oma sõbrannadele sellest, mida mina olen kogenud, tuli vastuseks — päriselt?” meenutab ta. Siis tuli tükk tühja aega, ühel hetkel kutsus Epp oma sõbrannad kokku ja edasi läks juba nagu kulutuli.

Kui rääkisin oma sõbrannadele sellest, mida mina olen kogenud, tuli vastuseks — päriselt?

Epp Kärsini koolitustele on jõudnud ka paljud ühiskondlikult tuntud naised ja see annab Monikale aluse küsida — mis siis meie naistega lahti on? “Midagi pole puudu, pigem ei teata, mis võiks veel olla,” selgitab saatekülaline.

Midagi pole puudu, pigem ei teata, mis võiks veel olla.

Koolitustele jõuavad noored ja ka vanemad

“Olen alati öelnud, et mina pole eriline, olen samasugune nagu teie, mulle seks meeldib ja ma olen palju katsetanud.” Kõige noorem tema juures käinud neiu on olnud 14-aastane, kuid tal olid kaasas isa ja 21-aastane vend. Kõige vanem oli 75-aastane härra.

Koolides õpetatav seksuaalharidus on noorte jaoks igav 

Monika nendib, et paljude noorte arvates on neile õpetatav seksuaalkäitumine igav, Epp aga arvab, et õpetajatel on selle teema selgitamine ebamugav, lapsed seevastu on internetiavarustest info juba üles leidnud ja häbenev õpetaja ei ärata neis usaldust.  ning noore on öelnud, et pisut ebamugav on tema juurde uksest sisse tulla, kümne minuti pärast aga tunnevad nad ennast vabalt, ning pärast nendivad noored, et kuidas nad küll varem ilma selle õpetuseta hakkama said.

Õpetajatel on seksi teema selgitamine ebamugav, lapsed seevastu on internetiavarustest info juba üles leidnud ja häbenev õpetaja ei ärata neis usaldust.

Unistus jõuda holistilise seksuaalkasvatuse õpetamiseni 

Epp tahab ka koolihariduseni jõuda ja ta alustab holistilisest seksuaalkasvatuse õpikust. “Ma soovin välja anda raamatu, mis oleks nii käsiraamat kui ka õpikuna kasutatav,” seletab ta. “Küpsemad lapsed hakkavad selle teema vastu juba 7-10-aastaselt huvi tundma ja nad satuvad vanadele saitidele, mis pole kuidagi reaalse eluga seotud, vaja on, et nad saaksid kohe alguses endale õige info.”

Etendus “Kirg” müüdi välja 26 minutiga 

Edasi läheb jutt sellele, kuidas said ühes etenduses kokku kaks inimest, Epp Kärsin ja Hannes Võrno, et rääkida kirest, armastusest, armuvalust ja kõigest muust, mis sinna juurde kuulub. Epp selgitab, et Hannes on talle hea sõber ja kui ta algul tahtis seda üksi teha, arvas ta siiski, et ka meesenergiat on kõrvale vaja, ning karismaatiline, lahtise jutu ja suure elupagasiga Hannes lisas vürtsi. “Pluss minu enda kogemused,” naerab ta. Hannes Võrno ja Epp Kärsini ühine etendus müüdi välja vähem kui tunniga. “Hommikul kell 8 tegime piletimüügi lahti ja 8.26 osteti 150 piletist viimane pilet,” jutustab Epp.

Head Uudised GoodNews