1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Andrei Kazakov Butterfly Lounge’ist esindab Eestit baarmenite võistlusel Londonis
Andrei Kazakov Butterfly Lounge’ist esindab Eestit baarmenite võistlusel Londonis

Andrei Kazakov Butterfly Lounge’ist esindab Eestit baarmenite võistlusel Londonis

unnamed13.-14. jaanuaril toimub Londonis mainekas rahvusvaheline baarmenite võistlus Beefeater MIXLDN, millest võtab osa 30 riiki. Eestit esindab kohaliku eelvooru võitja Andrei Kazakov Eesti suurimast kokteilibaarist Butterfly Lounge.

Rahvusvaheline võistlus Beefeater MIXLDN otsib kokteili, mis on inspireeritud Beefeater džinni kodulinnast Londonist, kuna Beefeater on ainus ajalooline džinn, mida valmistatakse siiamaani Suurbritannia pealinnas.

Oktoobris toimunud Beefeater MIXLDN Eesti finaalis parimaks tunnistatud Andrei Kazakovile tõi võidu kokteil nimega The Mousetrap, mis sai inspiratsiooni Agatha Christie loomingust.
Kazakovi kokteili baasiks on Beefeater London Dry džinni ja kummeli tõmmis, millele on lisatud Jaapani Sencha teed, Suze bitterit ja enda valmistatud mee-kardemoni kontsentraati.

Londoni finaalis võistlev Andrei Kazakov ootab Beefeater MIXLDN võistluselt enneolematut väljakutset ja võimalust oma oskusi ning loomingut maailma tasemele viia. Londoni finaal koosneb kahest voorust: esimeses voorus peab Andrei esitlema oma võidukokteili ja kui see žüriile muljet avaldab, pääseb ta superfinaali, kus tuleb serveerida kokku juba 50 kokteili. Lisaks ootab võistlejaid superfinaalis lisaülesanne, mis avalikustatakse alles kohapeal.

Beefeater džinni rahvusvahelise saadiku Tim Stonesi sõnul on London maailma üks mitmekülgsemaid ja kultuuririkkamaid linnu, millest ammutatud inspiratsiooni saab kokteilis väljendada nii koostisainete valiku kui ka serveerimisega. “Eelkõige otsimegi tugevat seost meie kodulinnaga!” ütles Tim Stones.

Superfinaali võitja saab auhinnaks osalemise kahel maailma ägedaimal baarmenite üritusel järgmisest valikust: Tales of the Cocktail (USA), Moscow Bar Show, London Cocktail Week, Toronto Cocktail Week, Tales of the Coctail on Tour, Tokyo Bar Show, Berlin Bar Convent, Sydney Bar Show.

Head Uudised GoodNews