1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Discovery Channel tutvustab tööpäeva õhtuti tänapäeva mustkunsti
Discovery Channel tutvustab tööpäeva õhtuti tänapäeva mustkunsti

Discovery Channel tutvustab tööpäeva õhtuti tänapäeva mustkunsti

International NetworksTööpäevade hilisõhtutel on Discovery Channeli televaatajatel võimalik näha, millised on tänapäeva kõige uskumatumad mustkunstitrikid ning kes on praeguse maagiamaailma kuumimaid staarid. Kanali maagiateemalistes saadetes saab tutvuda nii noorte tõusvate tähtetega kui ka näha tunnustatud mustkunstnikke, maage ja mentaliste, kelle trikid vapustavad inimesi üle maailma.

Esmaspäeviti on eetris neljas hooaeg 28-aastasest Briti ühest põnevaimast mustkunstnikust Dynamo, kes rändab maailmas ringi ning hämmastab oma mustkunstiga kõiki, nii tavalisi inimesi kui ka kuulsusi. Dynamo on võitnud mitmeid auhindu ning on saanud oma noorusest hoolimata üheks kuulsaimaks illusionistiks maailmas. Tema trikkide hulka kuuluvad nii kõndimine Londonis Thamesi jõe peal kui ka LATimes hoone küljel ning Rio de Janeiro Lunastaja Kristuse kuju kõrval hõljumine. Neljandas hooajas reisib Dynamo muuhulgas ka Indiasse.

International NetworksTeisipäeva õhtuti näitab Discovery Channel taas üht andekat noort Briti mustkunstnikku. 25-aastane Troy on üks Briti kõige muljetavaldavamaid trikimeistreid, kes ühendab maagia urban-stiili ning tänavakultuuriga. Tema trikkides on kombineeritud nutikas ja karismaatiline esitlusstiil ning varjatud kaameratega filmitud pealtvaatajate imestunud ilmed. Troy trikid väljendavad tema isiklikku stiili, tausta ja karakterit ning haaravad inimesi kaasa isegi siis, kui nad ei saa arugi, et nad on osa mustkunstitrikist.

Kolmapäeviti saab näha saate „Teaduse maagia“ (Magic of Science) teist hooaega. Saates näidatakse igal nädalal hämmastunud pealtvaatajate silme all erinevaid eluohtlikke ja uskumatuid trikke, mis on aga teaduslikult tõestatud ning lahti seletatud. Mustkunstnike meeskond saab jagu tervest Ameerika jalgpalli võistkonnast, paneb kiirtoidu hõljuma ning korraldab eluohtlikku veealust põgenemistrikki, toetades oma mustkunstitrikke alati ka teadusega.

Neljapäeviti jätkub maagia saatega “Lähivaate kuningad” (Close Up Kings), mis räägib kolmest parimast sõbrast Magick Balay, Loki and Johnny Blaze, kes on ühtlasi ka maailmatasemel trikimeistrid. Igas osas leiavad nad end erinevast linnast, taskus vaid mõned dollarid ning ees uus väljakutse. Väljakutse võib olla näiteks 10 000 dollari hankimine päeva lõpuks, tippvalitsusametnikuga kohtumise leppimine või Robin Hoodist inspireeritud heategu mõnele linnakodanikule. Kolm mustkunstnikku ühendavad oma jõud ning sooritavad ülesannete lahendamiseks ennenägematuid trikke.

Reedeti minnakse mustkunstiga veelgi sügavale, ehk inimese psüühikasse. Saates „Teadvuse kontrollfriigid“ (Mind Control Freaks) kasutatakse nutikaid psühholoogilisi trikke ja manipulatsioonivõtteid, et panna inimesi tegema midagi, mida nad ise kunagi ei teeks või ei suudaks. Saade paljastab, et keegi meist ei oma täielikku kontrolli enda teadvuse üle. Saates saab näha, kuidas mees pannakse unustama oma kihlatut, kuidas inimesed annavad oma autovõtmed ära täiesti võõrastele inimestele ning kuidas raskekaalupoksija ei suuda enam plastmasstopsigi purustada. Saatejuhtideks on manipulatsioonimeister Alexis Conran, pokkerimängijast psühholoogiakraadiga Liv Boeree, hüpnoosi- ja mentalismispetsialist Lewis Le Val ning Pete Wardell, üks maailma kiireimate kätega mustkunstnikke.

Head Uudised GoodNews