1. Avaleht
  2. Film
  3. Eakate filmiklubi tõi kohale rekordarvu kinosõpru
Eakate filmiklubi tõi kohale rekordarvu kinosõpru

Eakate filmiklubi tõi kohale rekordarvu kinosõpru

26.novembril toimus Solarise keskuse Apollo kinos kolme linnaosa ühise eakate filmiklubi hooaja viimane seanss. Projekt on sel hooajal osutunud enneolematult populaarseks ja toonud saalidesserekordilise arvufilmisõpru.

Kristiine vanem Jaanus Riibe rõhutas, et filmiklubi peab jätkuma ka järgmisel aastal. “On selge, et linnaelanike jaoks on väga tähtsal kohal ka mitmekesine kultuurielu, mistõttu teeb heameelt, et meie inimesed võtsid nii hästi omaks kolme linnaosavalitsuse poolt ühiselt korraldatud tasuta kinoseansid. Praegu käib juba järgmise hooaja planeerimine ja ettevalmistus,” ütles Riibe.

Filmiklubi jätkab Solarise Apollo kinos kolme linnaosa koostöös ka uuel aastal.

„Nagu võisime filmiklubi sügishooaja põhjal veenduda, oli igati õige otsus tuua kinoseansid Salme kultuurikeskuse remondi ajaks Kesklinna. Vaatajate hulk peaaegu kahekordistus, nii et pidime täiendavaid kinosaale juurde üürima. See kinnitab vaid projekti elujõulisust,“ hindas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Kesklinna, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa ülimenukas koostööprojekt „Eakate filmiklubi“ tegutseb juba neljandat hooaega. Projekti eesmärk on pakkuda eakatele inimestele täiendavaid vaba aja veetmise ja suhtlemise võimalusi.

Enne uue, 2020. aasta hooaja algust, saabuvad filmiklubi liikmetele koju uued klubikaardid ja uued kinokavad.

„Uue hooaja esimene film linastub juba 21. jaanuaril. Uue aasta filmivalikul oleme lähtunud sellest, et filmid oleksid uued ja eelistatud oleks Eesti omatoodang,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid.

Eakate filmiklubiga saab liituda elukohajärgses linnaosavalitsuses või vahetult enne seanssi kinos. Eelduseks on elukoht Kesklinna, Põhja-Tallinna või Kristiine linnaosas.

Head Uudised GoodNews