1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Edgar Savisaar: Teie olete meie linna kõige tublimad õpilased
Edgar Savisaar: Teie olete meie linna kõige tublimad õpilased

Edgar Savisaar: Teie olete meie linna kõige tublimad õpilased

Teie, tänu suurtele teadmistele ja usinusele olümpiaadidel kõrgeid kohti saavutanud õpilased, olete meie linna kõige tublimad, ütles linnapea Edgar Savisaar rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilaste pidulikul vastuvõtul raekojas.

„Mul on alati hea meel kohtuda noorte ning arukate inimestega, kelle silmad säravad,“ ütles Savisaar. „Olümpiaadidel osalemine on populaarsust koguv trend, osalejate arv on aasta aastalt suurenenud.“

Savisaar tõdes, et iga võidu taga on meeskond – nii ka olümpiaadidel saavutatud kõrgete kohtade taga. „Ei saa alahinnata lapsevanemate ning õpetajate ja juhendajate rolli. Olete teinud ära suure töö ning väärite igakülgset tunnustust,“ ütles linnapea. „Tänan teid, et olete nii endale kui oma linnale selliste tublide saavutusega hulganisti au ja kuulsust toonud. Tallinna hoolitseb noorte eest ning on noorele inimesele hea ning turvaline ja palju erinevaid väljakutseid pakkuv linn.“

Savisaar rõhutas, et noored on Tallinna tulevik. „Ootan väga, et teie põlvkond linna arengut puudutavates küsimustes veelgi aktiivsemalt kaasa räägiks. Homset Tallinna kujundame just teie jaoks ning ootan huviga selleks teie lennukaid ideid.“

Tallinna Raekotta olid pidulikule vastuvõtule kutsutud Tallinna koolide õpilased, kes osalesid 2012/13 õppeaastal rahvusvahelistel olümpiaadidel.Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Mihhail Kõlvart andsid üle nimelised medalid „Tallinn tänab”, tänukirjad ja kingitused.

Üheteistkümnel erineval rahvusvahelisel olümpiaadil esindas Eestit 36 õpilast, neist 26 Tallinnast. Eestisse toodi 34 medalit, millest 24 pälvisid Tallinna õpilased.

Edukaim tallinlane oli Gustav Adolfi Gümnaasiumi 10. klassi õpilane Tiit Hendrik Piibeleht, kelle teadmisi hinnati Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadil kuldmedaliga. Hõbemedalite omanikeks said Andres Põldaru (12. kl, Tallinna 32. Keskkool) füüsikaolümpiaadil, Airika Harrik (11. kl, Tallinna 21. Kool) lingvistikaolümpiaadil, Uku-Kaspar Uustalu (11. kl, Tallinna Reaalkool) geograafiaolümpiaadil ja Rasmus Kisel (10. kl, Gustav Adolfi Gümnaasium) Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadil.

Tallinna Reaalkooli õpilased Oliver Nisumaa (9. kl) ja Jaan Toots (12. kl) osalesid kolmel erineval rahvusvahelisel olümpiaadil. Oliveri medalite riiul täienes hõbe- ja pronksmedaliga, Jaan tõi kaasa kaks pronksmedalit. Pronksmedalitega hinnati ka Tallinna Prantsuse Lütseumi 9. klassi õpilase Elo Maria Paumani teadmisi astronoomia ja loodusteaduste olümpiaadidel.

2012/13 õppeaastal toimusid üleriigilised olümpiaadid 25 õppeaines, enamik neist neljas voorus: kooli, piirkonna, üleriigiline ja rahvusvaheline. Tallinnas osales ülelinnalistel olümpiaadidel 9501 õpilast, kellest 470 kutsuti võistlema ka üleriigilistele võistlustele. Vabariigi esikolmikusse jõudsid Tallinna õpilased 139 korral.

Rahvusvahelised olümpiaadid on ainealased tippvõistlused ning seal osalemiseks peab lisaks teadmistele ja andekusele olema ka tahet, töökust, järjekindlust, pingetaluvust ja oskust tulla toime ebaõnnestumistega.

Head Uudised GoodNews