1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Eesti Ettevõtlike Noorte Koda esitas kolme eestlase kandidatuuri TOYP programmi maailma auhinnale
Eesti Ettevõtlike Noorte Koda esitas kolme eestlase kandidatuuri TOYP programmi maailma auhinnale

Eesti Ettevõtlike Noorte Koda esitas kolme eestlase kandidatuuri TOYP programmi maailma auhinnale

Kristo Käärmann
Kristo Käärmann

2013. aastal Eesti Ettevõtlike Noorte Koja poolt korraldatud Silmapaistev Noor Eestlane konkurssil tunnistas žürii koosseisus Evelin Ilves, Mart Einasto, Heidi Pruuli, Kaspar Loog, Raul Rebane, Riine Pajusaar, Tõnis Kaasik, Monika Pullerits ja Tõnis Kõiv programmi laureaatideks ehk Silmapaistvateks Noorteks Eestlasteks teadlase Dan Bogdanovi, Transferwise asutajad Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni ning arhitekti Andrus Kõresaare. Kohalikul organisatsioonil ehk Eesti Ettevõtlike Noorte Kojal on õigus esitada kohaliku programmi tulemustest lähtuvalt kolm kandidaati rahvusvahelise programmi The Outstanding Young Person aka TOYP auhinna kandidaatideks. Eile, 19. mail esitas Eesti Ettevõtlike Noorte Koda maailma auhinna kandidaatideks teadlase Dan Bogdanovi ning Transferwise asutajad Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni.

Dan Bogdanov
Dan Bogdanov

Maailmas on TOYP programm üks organisatsiooni Junior Chamber International (JCI) vanemaid ja hinnatumaid programme, mille ajalugu ulatub 1930. aastatesse. Igal aastal tunnustab organisatsioon üle maailma kümmet silmapaistvat noort inimest kümnes erinevas kategoorias. Laureaatide nimekiri on muljetavaldav, hõlmates näiteks ka Jackie Chani. Eestlastest on pälvinud Maailma Silmapaistva Noore Inimese tiitli 1993. aastal toonane Eesti peaminister Mart Laar ja 2007. aastal IT-guru Tarvi Martens. Eesti programmi selle aasta direktor Kadri Armas kommenteeris kandidaatide esitamist järgmiselt: „Hindamisel on üheks kriteeriumiks JCI kreedo: „Ühiskonna teenimine on parim töö elus.“ Meie ülesandeks oli näidata, kas ja kuidas peegeldub see kreedo Eesti poolt esitatatud kandidaadite töös ja elus. Nii teadlane Dan Bogdanov kui ka Transferwise asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann on noorte inimestena teinud suuri tegusid, aga nende teod on seda väärtuslikumad, et nende loodud väärtused aitavad otsesemalt või kaudsemalt väga paljusid inimesi nende igapäevaelus.“

Taavet Hinrikus
Taavet Hinrikus

Eesti Ettevõtlike Noorte Koda on käivitanud programmi 2014. aastaks, leidmaks ja tunnustamaks uusi Silmapaistvaid Noori Eestlasi. Kandidaate võivad esitada nii üksikisikud kui ka erinevad ühendused ja organisatsioonid. Kandidaadi esitamiseks tuleb täita vastav ankeet programmi kodulehel. Ankeete saab esitada kuni 15. juunini. Nominentide selgumise järel edastatakse ankeedid žüriile, kes hindab nominente vastavalt hindamisreeglitele. Tunnustades neid noori, tõstab programmi korraldaja Eesti Ettevõtlike Noorte Koda au sisse sotsiaalselt vastutustundlikud liidrid ühiskonnas, kes motiveerivad oma tegevusega ka teisi noori püüdlema eeskujulikkuse ja ühiskondlikku vastutustundlikkuse poole. Eesti Ettevõtlike Noorte Koda (JCI Estonia) on rahvusvaheline ettevõtlike noorte inimeste võrgustik, kuhu kuuluvad aktiivsed alla 40-aastased ettevõtjad, juhid ja professionaalid. JCI pakub oma liikmetele soodsat keskkonda oma juhtimisoskuste, sotsiaalse vastutustunde ja ettevõtlikkuse suurendamiseks ning rahvusvahelise suhtevõrgustiku loomiseks. JCI organisatsiooni kuulub ligi 200 000 liiget üle maailma. Eestis on JCI esindatud seitsmes linnas kokku ligi 500 liikmega.

Head Uudised GoodNews