1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Eesti Laulu võitja otsustab rahvas
Eesti Laulu võitja otsustab rahvas

Eesti Laulu võitja otsustab rahvas

Laupäeval selgub Nokia Kontserdimajas võistluse Eesti Laul 2013 võitja. Publiku ette astuvad kümme finalisti, kes võitlesid ennast edasi kahel eelmisel laupäeval toimunud poolfinaalidest. Võitja valimisel saavad kaasa lüüa ka kõik muusikasõbrad.

Kahes poolfinaalis žürii hulka kuulunud Valner Valme sõnul on finaali jõudnute nimekiri mõnevõrra üllatav ja võitjaks ennustas ta Winny Puhhi. „Praeguseks hetkeks on laulud juba kõigile pähe kulunud ning määravaks saab olek ja esinemine. Külma närvi ja särtsu artistidele,“ soovis Valme.

Võistluslugude esialgne paremusjärjestus selgitatakse välja žürii- ja publikuhääletuse kombinatsioonina. Pärast rahva- ja žüriihääletuse punktide liitmist lähevad kaks enim punkte saanud laulu veel ühele hääletusele, milles osaleb ainult publik. Seega valib kahe viimase loo seast Eesti Laulu võitja rahvas.

Samuti poolfinaalides artiste hinnanud Olav Osolini sõnul on lõppvõistluse žürii liikmed lugudega ilmselt hästi tuttavad ja eelistused välja kujunenud. „Edasine sõltub juba artistide veenvusest ja oskusest oma lugu laval ette kanda. Eks lõppmulje kujunebki sellest, kuidas juba varasemast tuntud lugu elavas ettekandes mõjub ning vastavalt sellele kujundab iga žüriiliige oma esialgse järjestuse ringi,“ selgitas Osolin.

Eesti Laul 2013 produtsendi Heidy Purga sõnul on rahva arvamust väga raske ennustada. „Varasemad aastad on näidanud, et nii öelda kindlad võitjad ei ole sugugi alati eesotsas lõpetanud. Võidu võtab ikka see, kes just sel päeval hästi esineb ja publiku ning televaatajate poolehoiu pälvib. Usun, et põnevust jagub laupäeva hilisõhtuni,“ lisas Purga.

Laupäeval tuleb muusikaekspertidel ja rahval valida oma lemmik järgmiste artistide hulgast:

Lugu / Esitaja / Autorid
1. „With U“ / Rolf Roosalu / Rolf Roosalu
2. „Üle vee“ / Liisi Koikson ja Söörömöö / Immi
3. „Dance“ / Rasmus Rändvee & Facelift Deer / Rasmus Rändvee, Paal Piller, Karl Kallas
4. „Enough“ / Elina Born / Stig Rästa, Fred Krieger
5. „Meil on aega veel“ / Põhja-Tallinn / Jaanus Saks, Mark Eric Kammiste, Alvar-Risto Vürst
6. „Suuda öelda ei“ / Kõrsikud / Andrus Albrecht, Alari Piispea, Lauri Liivak, Jaan Pehk
7. „Et uus saaks alguse“ / Birgit Õigemeel / Mihkel Mattisen, Silvia Soro
8. „Ring The Alarm” / Teele/Tuuli/ULA & DrumAttack / Priit Uustulnd, Teele Viira
9. „Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti“ / Winny Puhh / Silver Lepaste, Indrek Vaheoja
10. „Päästke noored hinged“ / Grete Paia / Grete Paia, Sven Lõhmus

Telefonihääletuse numbrid avatakse laupäeval  toimuva finaali ajal. Numbreid näeb nii teleekraanilt kui ka Eesti Laulu koduleheküljelt.

Võistluse Eesti Laul 2013 finaalkontsert algab Nokia Kontserdimajas kell 21:15 ning otseülekanne ETV-s kell 21:35. Pileteid saab osta Ticketpro ja Piletilevi esindustest ning veebist www.ticketpro.ee ja www.piletilevi.ee.

[iframe src=”http://www.youtube.com/embed/h5thCKtl1Vw”]

Head Uudised GoodNews