1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Erivajadustega inimeste laulupeol esineb Heidy Tamme
Erivajadustega inimeste laulupeol esineb Heidy Tamme

Erivajadustega inimeste laulupeol esineb Heidy Tamme

17. augustil esinevad Viljandis erivajadustega inimeste laulupeo raames Stefan ja Heidy Tamme ning toimub käsitöölaat.

Kuigi peol astuvad üles erivajadusega lauljad-tantsijad, on see pidu mõeldud kõigile. Erivajadusega inimesed on osa Eesti rahvast. Võimalus esineda Viljandi laululaval suurele publikule ja veebiülekande kaudu jõuda vaatajate-kuulajateni üle Eesti annab erivajadusega inimestele võimaluse kogeda tõelist laulu- ja tantsupeotunnet. See pidu ühendab ja lähendab ning saab tunda end võrdväärse kogukonna liikmena ja osaleda kultuuri loomises väärikalt kõigi inimestega.

Pidu algab uhke rongkäiguga lauluväljakule, millele järgneb tule süütamine ja peo avamine. Tervituskõned peavad sotsiaalminister Tanel Kiik ja Viljandi linnapea Madis Timpson. 2019. aasta pidu on pärimusmuusikatemaatiline, sellest lähtudes on koostatud repertuaar ja loodud peo meelsus. Muusikutena astuvad üles Kulno Malva ja Janne Suits ning VKA tudengid. Esinevad ratastoolitantsijate rühmad.

Laulupeo ajal on võimalik osaleda käsitöö töötubades. Kaunistatakse tekstiilivärvidega riidekotte ja t-särke ning valmistatakse käeehteid. Töötoad on sobilikud ka lastele.

Laulupidu ja töötoad on tasuta. Peol on viipekeeletõlge.

Head Uudised GoodNews