1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Taasiseseisvumispäeval saab Pika Hermanni torni ronida ja kontserte kuulata
Taasiseseisvumispäeval saab Pika Hermanni torni ronida ja kontserte kuulata

Taasiseseisvumispäeval saab Pika Hermanni torni ronida ja kontserte kuulata

Taasiseseisvumispäeval, 20. augustil saab Pika Hermanni torni tippu ronida ja Harjumäel kontserti kuulata, Maarjamäe loss, teletorn ja Vabamu kutsuvad perepäevale ning mitmeid pidupäevale pühendatud ettevõtmisi toimub ka linnaosades.

Pika Hermanni torn on külalistele avatud kella 11-18. Ladusama sissepääsu tagamiseks jagatakse külastajatele tasuta pääsmeid, kuhu on märgitud torni pääsu kellaaeg.

Harjumäel esinevad Ivo Linna ja Kaire Vilgats. Kontsert algab kell 15, aga juba kell 14 saavad huvilised osaleda Rahvarinde muuseumi korraldatavas Balti keti teekonna mängus ning Balti keti ja taasiseseisvumise viktoriinis.

Kesklinna valitsus kutsub kõiki laulma ühiselt Eesti hümni Harjumäel täpselt kell 23.03 – hetkel, kui Eesti toonane esindusorgan Ülemnõukogu Toompeal 28 aastat tagasi Eesti Vabariigi taas iseseisvaks kuulutas.

Teletornis annab kontserdi Uku Suviste.

Eesti Ajaloomuuseum ootab 20. augustil nii suuri kui ka väikseid Maarjamäe lossipäevale. Päevakavas on ka tummfilmi “Kire lained” (1930) linastus.

Taasiseseisvumispäeva tähistab ka Okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu. Pidupäeva puhul on sissepääs poole hinnaga.

Haaberstis toimub 20. augustil algusega sportlik kogupereüritus Õismäe raba terviserajal. Tervituskõnega esineb terviseraja patroon Anne Veski. Päeva lõpetab pidulik kontsert. Osalemine on tasuta, eelregistreerida pole vaja.

Nõmme turul annab taasiseseisvumispäeval kell 12 tasuta kontserdi Trio Comodo. Nõmme linnaosa valitsus kutsub kontserdile Vabaduse parki, kus astuvad kell 13 üles Ivo Linna, Antti Kammiste ja Supernova.

Esmaspäeval, 19. augustil kell 17 Kristiines Löwenruh´ pargis algaval tasuta kontserdil esinevad viiuliansambel Võlukeeled ja ansambel Lõõtsavägilased.

Mustamäel Männi pargis 19. augustil kell 18 toimuva kontserdi “Rõõmus Eesti” peaesinejaks on Curly Strings. Nagu kontserdinimi ütleb: olgem rõõmsad Eesti üle, vabaduse üle, enda ja ligimese üle!

Head Uudised GoodNews