1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Forum Cinemas toob noored kinno koostöös Tammsaare muuseumiga
Forum Cinemas toob noored kinno koostöös Tammsaare muuseumiga

Forum Cinemas toob noored kinno koostöös Tammsaare muuseumiga

Nädala eest linastunud film „Tõde ja õigus“ on tänaseks kinno toonud juba mitu koolitäit õpilasi, sealjuures iseäranis aktiivsed filmisõbrad on Tartu ja Viljandi noored, selgub Forum Cinemase külastusstatistikast.

EV100 raames valminud ja tänaseks palju positiivset vastukaja saanud film „Tõde ja õigus“ on väga populaarne kooliõpilaste seas, tõdeb Forum Cinemase programmijuht Tõnis Lõhmus. „Filmi linastumise avanädalal on vaatamata koolivaheajale jõudnud kinno tuhatkond noort ning eelolevateks nädalateks on juba broneeringuid tehtud enam kui 1500 õpilase ühiskülastusteks,“ märkis programmijuht. „Mõned Tallinna ja Viljandi piirkonna koolid on võtnud kinokülastuse ette kogu koolile ning broneerinud filmi vaatamiseks lausa terve kino.“

„Koolide huvi Eesti kirjanduse, kultuuri ja ümbritseva seostamiseks filmikunstiga on kasvav. Seekord oleme oma kinodes õpilaste kirjandustundide rikastamiseks kombineerinud filmivaatamise temaatilise rändnäitusega ja teeme koostööd ka Tammsaare muuseumiga, et pakkuda koolidele põnevat ja kaasaegset koolitunni alternatiivi,“ märkis Lõhmus ja lisas, et mitmed koolid kasutavad võimalust teha kinokülastus hommikupoolikul, enne kino avamist, mis annab võimaluse hoida müügipunktid suletuna ja keskenduda vaid filmielamusele.

Tammsaare muuseumi eestvedaja Maarja Vaino lisas, et muuseum pakub koostöös kinoga kooliõpilastele ka temaatilist haridusprogrammi. “Film kannab edasi Tammsaare vaimsust ja sisu, kuid pakume koolidele võimaluse tulla pärast kinokülastust muuseumi “Tõe ja õigusega” veelgi lähemat sinasõprust sobitama,” lausus Vaino. “Õpilaste maailma avardamiseks ja filmist saadud tundmuste pikendamiseks pakume muuseumitundi, kus tutvustame romaani sügavamaid kihte ja tegelaskujusid, samuti arutleme teose tähtsuse üle nii minevikus kui ka tulevikus. Muuseumitunni eesmärk on panna õpilasi mõtlema teose ajaloolise ja kultuurilise tähtsuse üle.“

Forum Cinemase külastusstatistika näitab, et head Eesti filmid on hakanud üha enam nooremat publikut kinno tooma. “Eelmisel aastal tegi järsu hüppe noorte kinokülastus, mil klassi- või grupikülastusena jõudis kinno ligi 10 500 noort. Kõige suuremad filmisõbrad on statistika kohaselt kooliõpilased kuni 9. klassini,“ sõnas Lõhmus. Selle aasta kahe kuuga on kinno jõudnud klassi- ja grupikülastusena juba 4500 noort.

Populaarseimad filmid, mida klassidega on külastatud, olid mullu „Seltsimees laps“ ja „November“. Tõnis Lõhmuse sõnul jõuab selle aasta lõpuks esimesele kohale „Tõde ja õigus“.

Head Uudised GoodNews