1. Avaleht
  2. Mis on Eesti elus hästi?
  3. GoodNews eksklusiiv! Artjom Savitskile teevad kodumaa armsaks toit ja e-riigi mugavused
GoodNews eksklusiiv! Artjom Savitskile teevad kodumaa armsaks toit ja e-riigi mugavused

GoodNews eksklusiiv! Artjom Savitskile teevad kodumaa armsaks toit ja e-riigi mugavused

artjom-savitskiIlmselge on see, et elu Eestis saame paremaks muuta vaid meie ise, kuid sageli me ei oska hinnata seda, mis meil hetkel olemas on. GoodNews käivitas uue positiivsuslainel artikliteseeria “Mis on sinu arvates Eestis hästi?”, kus palume vastata tuntud inimestel ja esimesena saab õiguse seda teha tuntud muusik Artjom Savitski.

Artjom, sa tulid hiljuti Ameerikast, kus nägid seda kirevat ja teistmoodi elu, aga mis on sinu arvates meil hästi?

Kui kõik kiidavad seda Ameerika elu, siis minul ei tundunud küll see elu nii ilus kui Eestis. Siin on tegelikult väga mõnus elada.

Enne Ameerikat külastasid sa ka Venemaad. Mis on need mõned asjad, mille kohta võib öelda, et see on meil siin kodumaal tõesti hästi?

Esimene asi on kindlasti söök. Kui ma 8 aastat tagasi Ameerikas käisin, tundus kogu see hamburgeri-teema väga ahvatlev, aga nüüd ma saan aru, et tegemist on odava toiduga. See on ka põhjus, miks Ameerikas paljud inimesed ülekaalulised on – kiirtoidu söömine on soodne ja lisaks hoiab ka kodus kokkamise aega kokku. Eestis on õnneks täisväärtuslik toit mõistliku hinnaga.

Me oleme tuntud e-riigina. Kas mujal käies on seda tunda või enam ei ole?

See on väga mugav, et me saame netis paljusid asju ajada. Ühed mu sõbrad kolisid Saksamaale ja seal võtab paberimajanduse ajamine ilgelt palju aega, Eestis paned oma ID-kaardi sisse, vajutad paari nuppu ja on asi tehtud. Eesti on e-riik ja see on väga-väga mugav.

Räägime natuke ka eestlase iseloomust. Me ei kiida siin väga üksteist ja ei ütle teise eestlase kohta, et ta on väga hea. Kui aga võrrelda meid teistega, oskad sa siis välja tuua mõne eestlaste üldise iseloomuomaduse, mis meie juures väga meeldib?

Võiksime tõesti üksteist rohkem kiita ja olla avatumad ning kui keegi võõras ütleb tänaval “Tere!”, siis ei peaks teda imelikult vaatama, vaid olema samuti positiivne, sest lõppude lõpuks nii me teemegi üksteisele elu paremaks. Kui me oleksime natuke rohkem avatumad ja süstiks igapäevaselt teineteisele positiivsust, siis kokkuvõttes sellest energiast võidaksid kõik. Aga samas on eestlaste puhul tore see, et me tahame olla privaatsed, sest selline igapäevane “keep smiling” võib pikapeale muutuda võltsiks.

Monika Kuzmina, Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews