1. Avaleht
  2. Inimene
  3. IMELISED INIMESED! Pruutpaar annetas pulmamängude tulu Lastefondile
IMELISED INIMESED! Pruutpaar annetas pulmamängude tulu Lastefondile

IMELISED INIMESED! Pruutpaar annetas pulmamängude tulu Lastefondile

Cassandra-2a17. juulil abiellunud Kristi ja Erko korraldasid oma pulmapeol heategevuslikke mänge, mille 626-eurose tulu annetasid SA TÜ Kliinikumi Lastefondi vahendusel haruldase haigusega 2-aastasele Cassandrale.

Annetussumma saadi kokku pulmapolitsei poolt tehtud trahvidest ning pulmaoksjonil kaubaks läinud pulmateemaliste meenete müügist. Lisaks otsustati Cassandrale annetada ka pulmakülaliste poolt lillede asemel pruutpaarile kingitud kraabitavate loteriipiletite rahalised võidud.

Pruudi sõnul ei olnud neil pulmapidu planeerides esialgu üldse plaanis mingisuguseid rahalisi pulmamänge korraldada, kuid kui kevadel “Ringvaates” Cassandra lugu nähti, mõeldi ringi.

“See armas tüdruk puges meile hinge, nii et otsustasime hakata Lastefondi püsiannetajateks. Sealt edasi kasvas ka mõte oma pulmas heategevuslikke mänge korraldada, mille tulu Cassandrale annetada,” selgitab Kristi idee tagamaid. “Nii said kõik pulmakülalised, kes suuremal, kes väiksemal määral, anda oma panuse Cassandra aitamiseks.”

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv sõnab, et mitte iga päev ei saa üks heategevusfond rõõmustada selle üle, et heasüdamlikud toetajad on otsustatud neid abistada nii igakuise annetuse kui oma pisikese heategevusaktsiooniga. “On suurepärane, et meie annetajad soovivad oma elu ühel tähtsamal päeval ka heategevusliku panuse anda ning selliselt üksteise eest hoolitsemise ja hädasolijate abistamise sõnumit veel omakorda edasi kanda,” peab ta sellist toetust imetlusväärseks.

Ka pruutpaar on tehtud otsusega väga rahul ning rõõmus, et sai oma suurepäraste külaliste abiga anda panuse pisitüdruku toetamiseks. “Kuidas saakski meil selle üle mitte hea meel olla! Ka meie külalised olid positiivselt üllatunud ja toetasid ideed,” räägib värske abielunaine Kristi.

Cassandra põeb harvaesinevat haigust nimega bulloosne epidermolüüs, mille korral tekivad nahale valusad, sügelevad ning aeglaselt paranevad villid. Hiljuti lisandusid probleemid hingamisteedega. Haiguse tõttu vajab lapse nahk igapäevast erihooldust ning tüdrukul tuleb käia regulaarselt Inglismaal kurgust sidekoe eemaldamise operatsioonidel. Lastefond on Cassandra perekonda toetanud alates 2013. aastast tasudes nii nahahooldusvahendite, ravimite, lapsehoiuteenuse kui ravireiside transpordikulude eest. Kui ka Sina sooviksid anda oma panuse Cassandra abistamisse, siis on Sul võimalik teha ülekanne Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele lisades selgitusse “Cassandra”:

Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Danske IBAN EE403300334408530000
Nordea IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813

Head Uudised GoodNews