Avaleht Inimene Joogaõpetaja Jocke Salokorpi: olen eluaegne joogaõpilane
Joogaõpetaja Jocke Salokorpi: olen eluaegne joogaõpilane

Joogaõpetaja Jocke Salokorpi: olen eluaegne joogaõpilane

Jocke Salokorpi
Jocke Salokorpi

23. ja 24. juulil kogunevad Haapsalu Piiskopilinnusesse taas joogaharrastajad ning nende seas, kes oma kogemusi teistega jagavad, on ka mees, kelle kohta ütleb ilmselt enamik alalisi festivali külastajaid: “Jocke Salokorpi? Muidugi ma tean teda — kes siis teda ei teaks!” Jocke on nimelt alati joogafestivalil kohal ja teistele joogameeleolu pakkumas.

Juba esimesel festivalipäeval kell 17.00 ongi Taevalaval, mis on ka Pealava, YogaFunc Live õpetaja Jocke Salokorpi eestvedamisel ja koos Jagaspace’ga. See on elava muusikaga dünaamiline joogatund, mis on loodud kolme loomingulise inimese koostööl. Joogaprogrammi on välja töötanud Jocke Salokorpi ja spetsiaalselt sellele tunnile on loonud muusika Jagaspace.

Selles tunnis saab iga festivali külastaja olla osa loomingulisest protsessist, kus muusika saab osa joogast ning joogaharjutused on osa muusikast. See ei ole tavaline joogatund, see ei ole kontsert, see on ainulaadne kogemus.

Jocke Salokorpi räägib endast järgmist: „Kirjutades seda tutvustust iseendast olen 40-aastane ja lähen iga päevaga nooremaks.  Ma olen sündinud Rootsis, elanud enamuse oma elust Soomes ning viimased viis aastat Eestis. Otsus Eestisse elama kolida tuli kiiresti ja see parim otsus, mida ma eales teinud olen.  Aitäh Sulle Eesti, et oled minuga nii hea olnud!

Ma olen terve oma elu olnud aktiivne, kuid kui ma esimest korda tegin asthanga joogat (umbes 12 aastat tagasi), olin ma sellest täiesti sillas. See oli füüsilist väljakutset pakkuv, ma higistasin rohkem, kui ma seda arvata oskasin ja tundsin end oma igas keharakus lihtsalt oivaliselt. Ma tundsin, kuidas keha hakkas puhastuma ja mulle meeldis see tunne. Kerin nüüd edasi umbes kuue aasta võrra, mil ma kohtusin oma Õpetajaga. Kaks nädalat aktiivset praktiseerimist Lino Mielega (Guruji – Sri K. Pattabhi Jois otsene õpilane) joogalaagris Soomes… ja mu elu muutus.  Ma hakkasin elule teistmoodi vaatama. Ma hakkasin nägema eesmärki, mida ma varem näinud ei olnud. Ja mulle meeldis see väga. Kõigest pool aastat hiljem otsusasin ma oma elus suure pöörde teha. Oli aeg edasi liikuda.

Peale Eestisse kolimist rajasime „Body and Mind“ stuudio Tallinna kesklinnas. See klubi hakkas kasvama ja muutus tasapisi joogakooliks. Hüppan nüüd 2010. aasta maisse, mil leidis aset kõige suurem sündmus nii minu professionaalses elus kui ka minu elus üldse. Lino Miele liitis meie klassikalise ashtanga jooga kooli Asthanga Jooga Uurimisinstituudiga, koos teiste koolidega Roomas, Milaanos ja Bueno Aireses. Vau! Oli see vast minek!

Ma hakkan harjuma mõttega, et ma olen joogaõpetaja, aga veelgi olulisem on see, et ma olen eluaegne joogaõpilane. Selle mõtte ja oma õpetaja toetusega tean ma, et ma teen õiget asja õigel moel. Ma loodan sinuga oma tunnis kohtuda. Namaste.“

Rohkem infot Joogafestivali kohta leiab SIIT!

Piletid on müügil Piletilevis.

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga