1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Kaitseminister tunnustas eeskujulikke ajateenijaid
Kaitseminister tunnustas eeskujulikke ajateenijaid

Kaitseminister tunnustas eeskujulikke ajateenijaid

Urmas Reinsalu

Kaitseminister andis 28. augusti hommikul tänukirjad kolmele Vahipataljoni ajateenijale, kes õpetasid vabatahtlikult noortele riigikaitset.

Kaitseminister tunnustas pataljoni hommikusel rivistusel nooremseersant Jaanus Vasti, kapral Kaupo Irsi ja kapral Olari Uiki selle eest, et nad juunikuus aitasid korraldada Ida-Virumaa noortele riigikaitse laagri.

Kolmepäevase laagri käigus said 40 Ida-Virumaa kooliõpilast algteadmised riigikaitsest. Neile tutvustati kasarmuelu, anti relvatunde ja korraldati metsalaager, kus õpiti orienteerumist, maskeerimist, telgi püstitamist ning söögitegemist.

Nooremseersant Jaanus Vast, kapral Kaupo Irs ja kapral Olari Uik osalesid laagri korraldamises neile ette nähtud puhkuse arvelt ehk sisuliselt oma vabast ajast.

„Aitäh, et ilmutasite head tahet ja aitasite riigikaitset kooliõpilastele tutvustada!“ ütles Reinsalu tänukirju üle andes.

„Usun, et teie eeskuju tõstis nende noorte usaldust Eesti riigi suhtes ja et nii mõnestki neist saab tulevikus tubli kaitseväelane.“

Kaitseminister andis tänukirjad ka laagri korraldamises osalenud Vahipataljoni kaadrikaitseväelastele kolonelleitnant Kalle Terasele ja vanemveebel Aivar Pennertile.

Head Uudised GoodNews