1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Prantsuse suursaadik tunnustab teenetemärkidega viit eestlast
Prantsuse suursaadik tunnustab teenetemärkidega viit eestlast

Prantsuse suursaadik tunnustab teenetemärkidega viit eestlast

Prantsuse suursaadik Eestis, T.E. Frédéric Billet annab 5. septembril Kaitseväe juhatajale kindralmajor Riho Terrasele üle Auleegioni ordeni ohvitserijärgu ja Eesti Energia juhatuse esimehele Sandor Liivele Auleegioni ordeni rüütlijärgu teenete eest Prantsusmaa ja Eesti vahelises koostöös.

Auleegioni orden on Prantsuse Valitsuse kõrgeim teenetemärk, mille on pälvinud mitmed eestlased, nende hulgas näiteks Toomas Hendrik Ilves ja Lennart Meri, Siim Kallas, Jaan Kross, Enn Eesmaa ja Arvo Pärt.

Päev varem autasustab T.E. Frédéric Billet Prantsuse Residentsis Kultuuriministeeriumi välissuhete osakonna juhatajat Eike Ellerit, Tartu ülikooli romaani filoogia lektorit Anu Treikelderit ning Tartu ülikooli germaani, romaani ja slaavi filoloogia instituudi juhatajat Tanel Lepsood Akadeemiliste Palmiokste ordeni rüütlijärguga.

Orden Akadeemilised Palmioksad loodi 1809. aastal Napoleon I määrusega ning sellega autasustatakse Prantsusmaa ja välisriikide kodanikke, „kes on andnud oma panuse prantsuse intellektuaalse, kultuuri- ja kunstipärandi edendamisse välismaal“.

Head Uudised GoodNews