1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Kanal 2 „Täistund“ täna : Kaja Kallas on muutnud Eesti hääle maailmas kuuldavaks
Kanal 2 „Täistund“ täna : Kaja Kallas on muutnud Eesti hääle maailmas kuuldavaks

Kanal 2 „Täistund“ täna : Kaja Kallas on muutnud Eesti hääle maailmas kuuldavaks

Täna kell 20:00 saates „Täistund“ vestleb Neeme Raud peaminister Kaja Kallasega ning uurib samas Eesti maine võimu maailmas, Madis Kimmel suhtleb Ukrainas kohalikega ja uurib meelsust ning Eeva Esse-Sõõrumaa külastab Michelini tärni saanud pererestorani.

Foto: Kanal 2

Neeme Raud tõdeb, et Eesti hääl on muutunud kuuldavaks ja mõju suurem kui iial varem. “Vaikimist oleme kunagi juba proovinud – see ei lõppenud meie jaoks hästi, me ei plaani seda uuesti korrata” vastab talle välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov. Neeme Raud uurib kas saja tulevikutegijate hulka valitud Eesti esimene naispeaminister Kaja Kallas on võõrastele oma ja omadele võõras? „Põhilised viimase aja otsused on toimunud just peaministrite laua taga. Kui peaministri toolil istuv inimene ei kõneta, ei räägi, ei veena, ei vaidle, siis tegelikult Eesti huvid jäävad kaitsmata,“ sõnab Kallas.

Foto: Kanal 2

Madis Kimmel veendub, et Ukrainas käib psühholoogiline sõda ka inimeste peades. Koos rindeoperaator Ivar Heinmaaga on nad jõudnud rindejoonest paari kilomeetri kaugusele ja tõdevad, et lisaks reaalsele tuleohule on käimas ka karm psühholoogiline võitlus. Ja kuigi Russki Miri toetajaid on nii venelaste kui ka ukrainlaste seas, on kõigi suurimaks sooviks ikkagi rahu.

Eeva Esse-Sõõrumaa heidab pilgu Eesti teeninduskultuuri crème de la crème´i köögipoolele. Kõikide kõrgelthinnatud restoranide hulgas sai Michelini tärni ka üks pereettevõte. Restoran, mis avati covidi tingimustes, väljaspool Tallinna ja mida teevad pea kõik osalised oma põhitöö kõrvalt, on ennustatud võimaliku läbikukkumise asemel võitnud üliväärikaid auhindu.

Head Uudised GoodNews