1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Karismaatiline Dave Benton kingib Eestimaale maagilise jõulutunde
Karismaatiline Dave Benton kingib Eestimaale maagilise jõulutunde

Karismaatiline Dave Benton kingib Eestimaale maagilise jõulutunde

Dave Benton
Dave Benton

Võib vist öelda, et paljude inimeste jaoks pole jõulud Dave Bentoni jõulukontserdita päris ehtsad. Kes veel võiks olla ühtaegu koduselt ja samas eksootiliselt mõjuv, kui mitte see alati südamlikult naerusilmne mees, kelle jõululaulud räägivad armastusest ja keda saadavad kaunihäälsed neiud Meero Muusiku tütarlasteansamblist.

Tänavu loob pühademeeleolu koos lõunamaalt pärit, kuid ammugi eestimaalaste südametesse tee leidnud, muusiku ning tuntud muusikakooli laulutüdrukutega noorema põlvkonna üks silmapaistvamaid orelimängijaid Ulla Krigul, kelle sõrmede alt võlutud meloodiad on kõlanud paljudes Eesti pühakodades ja kontserdisaalides.

Dave Bentoni ja Meero Muusiku tütarlasteansambli ühislaulud kõlasid ka mullu ning siis ühinesid üheks kauniks jõuluhümniks Arubalt pärit muusiku mahedahäälne “Let It Snow” ja Eesti neidude jätk meloodiale “Langeb lund”. Koos Tanel Padariga Eurovisiooni Tallinnasse toonud ja eestlastele omaks saanud Dave on tunnistanud, et tema laialdase keelteoskuse juures on eesti keel õppimiseks üks raskemaid. Ometigi kõlab tema albumilt “Christmas with love” pärinev singlilugu “Uus jõululaul” puhtas eesti keeles, andes edasi muusiku harda tunde sellest, kuis jõulutunne hinge poeb. Või nagu ütleb ühe austaja kommentaar: “Mulle meeldib Dave Bentoni laul ja tema armsalt pehme hääldusega eesti keel.”

Temperamentse muusiku pühademeeleolus ajakava on sel aastal väga tihe, mistõttu ei toimu jõulutuuri üle Eesti nagu tavaliselt. Meeliülendav muusikaline jõulukooslus jõuab kuulajateni kahel kirikukontserdil, mis toimuvad 22. detsembril Tartu Peetri kirikus ja 23. detsembril Tallinna Kaarli kirikus. Jõulutunne pääseb pühakodades valla kell 19. Nagu juba traditsiooniks saanud, kõlavad armastatud jõululaulud, mis toovad sära silmadesse ja jõulutunde põue.

Dave vabandab siiralt nende ees, kes teda Eestimaa erinevais paigus on alati nii soojalt vastu võtnud ning kelle juurde ta sel aastal kahjuks ei jõuagi. Samuti loodab ta väga, et taaskohtumine leiab aset juba järgmisel aastal, mil jõulutunne meid taas kokku kutsub.

Piletid on saadaval:
Piletilevis hinnaga 15 eurot,
Kohapeal hinnaga 17 eurot,
Pensionäridele ning lastele vanuses 3-12-eluaastat hinnaga 12.50 eurot;
Lapsed kuni 3. eluaastani tasuta!

Meeldivate ühiselamusteni koos Dave Bentoniga!

Osta pilet Piletilevist!

Dave Benton
Dave Benton
Head Uudised GoodNews