1. Avaleht
  2. Film
  3. Kinodesse jõuab tõestisündinud lool põhinev “Hotell Mumbai”
Kinodesse jõuab tõestisündinud lool põhinev “Hotell Mumbai”

Kinodesse jõuab tõestisündinud lool põhinev “Hotell Mumbai”

10. maist jõuab kinoekraanidele tõestisündinud lool põhinev “Hotell Mumbai”.

26. novembril 2008 raputas Indiat üks ulatuslikumaid terrorirünnakuid riigi ajaloos, mille korraldas islamistlik rühmitus Mumbai linnas. Üheks strateegiliseks sihtmärgiks osutus luksushotell Taj Mahal Palace. “Hotell Mumbai” jutustab loo traagilisest sündmusest, viies vaataja neli päeva kestnud pingsa pantvangikriisi keskmesse.

Närvesöövas ja emotsionaalses filmis, mille lavastajaks Anthony Maras, astuvad üles Oscari nominent Dev Patel (keda teatakse laiemalt “Rentslimiljonärist”) ja draamas “Kutsu mind oma nimega” säranud Armie Hammer. Enne rollidesse astumist viisid nad ennast sündmustega põhjalikult kurssi, vaadates intervjuusid ellujääjatega ja süvenedes politsei kogutud üksikasjadesse.

Hammeri sõnul keskendub “Hotell Mumbai” rünnaku üle elanud inimeste kogemustele ja kujutab juhtunut ilustusi tegemata: “Film räägib lootusest ja näitab, et üksteisele toeks olles suudavad inimesed nii mõndagi hämmastavat teha, isegi kui nad pärinevad erinevatest ühiskonnakihtidest.”

Patel kinnitab, et põnevusdraama juhib tähelepanu äärmuslusega seotud probleemidele kaasaegses maailmas: “See mõjub ajakohase filmina. Ja kui vaadata seda kümme aastat hiljemgi, peegeldab see teravalt terrorirünnaku traagikat ja õudust. “Hotell Mumbai” paneb südame peksma, kuid avaldab ennekõike austust neile, kel õnnestus pääseda. Nägime erakordset vaeva, et tuua sündmused ekraanile nii tõelähedaselt kui võimalik.”

Lisaks mängivad Jason Isaacs, Anupam Kher (“Õnneteraapia”) ja Nazanin Boniadi (telesari “Kodumaa”).

Filmi levitab Bigsales.

Head Uudised GoodNews